KNHS Regio Overijssel
Nieuws: KNHS titels springen indoor 2018
Terug naar overzicht...

Op 23 en 24 maart en 30 en 31 maart stond het KNHS Centrum in Ermelo in het teken van de nationale titelstrijd voor de springrubrieken.

De zwaarste rubriek voor pony’s; de klasse ZZ categorie DE was een feestje voor de familie IJland van de Kanaalruitertjes uit kring Twente. Op de regiokampioenschappen wisten broer en zus IJland al de eerste twee plaatsen te bezetten en ook in Ermelo had de concurrentie het nakijken. Myrthe IJland stuurde haar Okidoki naar een snelle tijd met ruim 6 seconden voorsprong op de nummer 3. Mart IJland wist met Fantasia (v. For Kids Only) nóg sneller te wenden en zetten de snelste tijd neer. Mart won hiermee de nationale titel en Myrthe nam de zilveren medaille mee naar Twente.


In de klasse M categorie DE springen wist Kim Loman haar prestatie ten opzichte van de regiokampioenschappen te verbeteren. In Genemuiden moest de amazone van de Grensruitertjes uit kring Twente nog een combinatie voor laten gaan, in Ermelo was ze in deze rubriek de beste. Met Kellogs (v. Lorenzo) was ze bijna zes seconden sneller in de barrage dan de nummer 2. Hiermee won ze de nationale titel in deze rubriek.

In de klasse L voor C pony’s kwamen zes combinaties aan start in de barrage. Maureen Kremer van Sint Joris uit kring Twente wist foutloos te blijven en zette de tweede tijd neer. De amazone won met haar pony Twister Alkatal (v. All Inclusive) de zilveren medaille.


De klasse B springen voor paarden was een zeer sterke groep. Anne Molenaar kwam namens Overijssel aan start en zette twee prachtige foutloze ronden neer. Richard Kapteijn en jeugd bondscoach Luc Steeghs gaven haar voor de barrage het mooie puntentotaal van 90. De amazone van de Oosterhoffruiters uit kring Reggedal won hiermee de zilveren medaille.


In de klasse M categorie C was Overijssel zeer sterk vertegenwoordigd. Amber Kijk in de Vegte en Julia Vermue wisten zich samen met nog twee combinaties te plaatsen voor de barrage. Beide amazones reden een foutloze ronde. Amber mocht zich met Captain Jack als tweede opstellen in de prijsuitreiking. De amazone van de Lierderruiters uit kring Salland won de zilveren medaille.  Julia mocht zich met Baily opstellen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Julia komt uit voor Vollenhove uit kring NWO-NOP.


Glenn Donders zette met  DI Dion (v. Jacodi’s Bo’s Barclay) een mooie prestatie neer in de klasse B springen voor D en E pony’s. De ruiter van De Vijf Marken uit kring Twente won de bronzen medaille.


In de sterk bezette rubriek klasse Z springen voor de D en E pony’s wisten zes combinaties zich na 2 manches te plaatsen voor de barrage. Anna Schuttert stuurde haar pony Kantje’s Cobra (v. Kantje’s Ronaldo) foutloos en snel door het barrageparcours. De amazone van de Heideruiters uit kring Vechtdal klokte de derde tijd en kreeg dan ook de bronzen medaille omgehangen.

Verder werden door de volgende combinaties prijzen gewonnen:
4e prijs: Anna Holtland met Dexter (v. Justice H.R) klasse L springen DE uit kring NWO-NOP
4e prijs: Monica Borger met Fantacy-Lady (v. Clinton) klasse L springen paarden uit kring NWO-NOP
5e prijs: Evi Wiefferink met Victor (v. Vivienne’s Vision Of Freedom) klasse M springen C uit kring Reggedal
6e prijs: Pascalle Donders met Di Nimo (v. Principal Dream vd Delthoeve) klasse M springen DE uit kring Twente
7e prijs: Marissa Bosch met Diëncer B (v. Country) klasse L springen DE uit kring Salland
7e prijs: Joanne Wes met Ailie (v. Concorde) klasse M springen paarden uit kring Reggedal
8e prijs: Daphne van den Berg met Jackpot klasse M springen DE uit kring Vechtdal
9e prijs: Iris de Paauw met Eager (v. Douglas) klasse Z springen paarden uit kring Twente
10e prijs: Rielke Roeland met Iron Maiden (v. Quasimodo Vd Molendreef) klasse L springen paarden uit kring NWO-NOP
10e prijs: Danielle Sluijer met Flintstone (v. Boss) klasse M springen paarden uit kring Vechtdal
10e prijs: Miranda Spronk-Rienties met Golden Christien (v. Vaillant) klasse Z springen paarden uit kring NWO-NOP
11e prijs: Wesley de Boer met Beauchamp (v. Indoctro) klasse M springen paarden uit kring Vechtdal
11e prijs: Steven Veldhuis met Fionapina Colada (v. Berlin) klasse ZZ springen paarden uit kring Twente


Geplaatst: 13 april 2018
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22