KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Prachtig Eventing-kampioenschap Overijssel in Diepenheim
Terug naar overzicht...

Eventing Diepenheim heeft op zaterdag 20 oktober 2018 een prachtige cross neergezet voor de deelnemers aan het Regiokampioenschap Eventing Overijssel. Onder de stralende herfstzon werden de titels verdeeld in de klasse B t/m Z.

 

In de klasse B categorie DE pony's streden 7 combinaties om de titel. Mirthe Vosman wist met Rositha vanuit de beste uitgangspositie na de dressuur en het springen de cross in te gaan. Ook in de cross bleef het duo foutloos en zonder tijdfouten en wist hiermee de regiotitel te winnen. Ook Britt Reuvers wist foutloos te crossen en won met Shadow of the Night de 2e prijs in het kampioenschap.

 

In de klasse B voor paarden gingen 28 combinaties de strijd met elkaar aan voor de regiotitel. Gerhard Paalman stond na de dressuur voorlopig 11e maar verbeterde zijn resultaat door foutloos te springen en foutloos te crossen. Gerhard kreeg voor zijn cross met Darona prachtige stijlcijfers (een 9 en een 8,6) en won hiermee de regiotitel. De 2e prijs ging naar Fayegale Krieger met Thomputers Ivy. De 3e prijs was voor Kirsten Bakker met Chico. 4e werd Mandy Asbroek met Haserina. De 5e prijs ging naar Erik Orbons met Riccina, 6e werd Marijke Peters met Zo en de 6e prijs ging naar Lisette Kleine Schaars met Keizers Kiekeboe.

 

In de klasse L categorie C pony's ging de regiotitel naar Briana Oostindjer. Met haar pony Joey wist ze de 5e plek na de dressuur op te waarderen met een foutloos springparcours en door foutloos en binnen de tijd de cross af te leggen.

 

In de klasse L categorie DE pony's was Lynn Bouwmeester de beste van onze regio. Met Coposta v Tojope Hoeve Z wist ze zowel het springen als de cross foutloos af te leggen en mocht ze de regiotitel in ontvangst nemen.

 

13 combinaties gingen de strijd aan om de titel in de klasse L paarden. Iris Borggreve was met Giosance de beste en won de titel regiokampioen. De 2e prijs ging naar Loïs Joosse met Fighting Giralda. 3e werd Lot van der Veen met Gunschot van de Withoeve. De 4e prijs ging naar Carina Rijgwart-Terhurne met Zip.

 

In de klasse M categorie CDE pony's wist Odile Kolkman een prachtige prestatie neer te zetten. Met Saffier wist ze zowel het springparcours als de cross foutloos af te leggen en won ze de regiotitel.

 

In de klasse M paarden won Marissa Kamphuis de regiotitel met haar paard Caldwell.

 

Merle Bloem was met haar pony Mernie de beste in de klasse Z categorie DE pony's en mocht de regiotitel in ontvangst nemen.

 

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd en alle vrijwilligers van Eventing Diepenheim hartelijk dank voor de inzet en organisatie van dit prachtige eventingkampioenschap!

 

 

 

 


Geplaatst: 21 oktober 2018
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22