KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Vijf nationale titels, vier zilveren en vijf bronzen medailles op het Indoorkampioenschap 2019 voor Overijssel
Terug naar overzicht...

Tijdens de indoorkampioenschappen in Ermelo indoor 2019 hebben de combinaties uit Overijssel mooie prestaties geleverd.

De klasse B dressuur paarden wist Richella Nijen twilhaar een prachtige prestatie neer te zetten. In dit grootte deelnemersveld stuurde de amazone van de Bosruiters uit kring Vechtdal haar Incredible Sqbs (v. Charmeur) naar de winnende score van 70,833%. Richelle werd dan ook gehuldigd als Nederlands kampioen in deze rubriek.

Waar Vince Nanning op het regiokampioenschap nog genoegen moest nemen met de tweede plaats was er in Ermelo een overwinning. De ruiter van de Heideruiters uit kring Vechtdal stuurde zijn Tomboy prachtig door het barrageparcours en kreeg hiervoor 82 stijlpunten. Hiermee werd de combinatie Nederlands Kampioen klasse B categorie DE springen.

Yelin Kayalar van PC de Reggeruiters uit kring Vechtdal was al regiokampioen in Hardenberg in de klasse B categorie C pony’s. Ook in Ermelo zette ze met haar pony Heidepeel’s Constantijn (v. Equus Raspoetin) een prachtige proef neer. De proef werd door de drie juryleden gewaardeerd met een super percentage van 74,778%. Daarmee werd Yelin gehuldigd als Nederlands Kampioen klasse B categorie C dressuur.

De pas 13-jarige Wesley de Boer was goed in vorm in Ermelo. In de klasse M springen voor paarden wist de ruiter van Nieuwleusen uit kring Vechtdal een super scherpe barragerit neer te zetten. Met zijn paard Esprit de Pomme (v. Berlin) klokte hij de snelste tijd en werd hij gehuldigd als Nederlands Kampioen in deze rubriek.

In de klasse L2 categorie AB was Mirte Kogelman de beste. De amazone van PC Heeten uit kring Salland was met haar Comm’s Forest Dille (v. Paddington’s O’Malley) met een score van 70,389% de beste en won de nationale titel in deze rubriek.

In de hoogste klasse bij het springen paarden, de klasse ZZ, waren de tweede en derde plaats voor regio Overijssel. Michel Priemis zette met Hamanta b (v. Dakar VDL) de tweede barragetijd neer. De ruiter van RV Avereest e.o. uit kring Vechtdal mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen in deze rubriek. De derde tijd in de barrage werd neergezet door Steven Veldhuis. De ruiter van de Isidorusruiters uit kring Twente won met Famariloma (v. Azteca VDL) de bronzen medaille.

Tatum Stijf wist in de klasse B categorie AB goed te presteren. De amazone van de Deltaruiters uit kring NWO-NOP wist met Bartje tweemaal foutloos te blijven. Haar rijstijl werd beoordeeld met 78 stijlpunten, goed voor de zilveren medaille in deze rubriek.

Voor Lynn Grevinga was er in de klasse B springen voor paarden een zilveren medaille met een gouden randje. De amazone kreeg voor haar barragerit met Invito (v. Numero Uno) een gelijk aantal stijlpunten als de kampioene. De wijze van rijden gaf de doorslag, waarbij gastjurylid Faan Pompen aangaf dat Lynn fantastisch mooi op haar paard zat met veel balans. Dat compliment én de zilveren medaille mocht de amazone van Sint Joris uit kring Twente mee naar huis nemen.

Marilyn Roelofs scoorde op de regiokampioenschappen in Balkbrug 70,67% voor haar proef in de klasse B categorie DE. In Ermelo wist de amazone van de Hertruiters uit kring Vechtdal er een schepje bij bovenop te doen. Haar proef met Poppings Soraya (v. Reekamp’s Eclips) werd beoordeeld met 71.556% en daarmee mocht Marilyn de zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de Lichte Tour wist Nicky Snijder met Game Boy Sth (v. Andretti) een prachtig resultaat neer te zetten. De score van het 1e onderdeel en de kür op muziek samen was 68,922% en daarmee won de ruiter van RV Nieuwleusen uit kring Vechtal het brons in dit sterke deelnemersveld.

In de klasse L springen voor de categorie D en E pony’s zette Lisanne Stroeve een prachtige prestatie neer. De amazone van Slagharen uit kring Vechtdal moest op de regio nog genoegen nemen met de tweede plaats maar was in Ermelo de beste van Overijssel. Met Reigershoeve Dirk (v. Hoppenhof’s Shardon) zette ze de derde tijd neer in de barrage en won hiermee de bronzen medaille.

Jaimy Boeve zette met Fairytales Korriander een mooie proef neer. De amazone de Deltaruiters uit kring NWO-NOP kreeg een score van 67,056% en won hiermee de bronzen medaille in de klasse L2 categorie C.

De klasse Z springen voor de categorie D en E pony’s werd verreden over 2 manches met een barrage. Mart IJland van de Kanaalruitertjes uit kring Twente wist in alle drie de parcoursen foutloos te blijven. Met Invisible ‘E’ van het Juxschot” (v. Eternity van de N. Ranch) wist hij de derde tijd te klokken en won hiermee de bronzen medaille.

Een overzicht van de winnaars van een 4e of verdere prijs:
- 4e prijs: Lars Maathuis met Vitoria klasse L categorie DE springen
- 4e prijs: Iris Sloof met Turfhorst let’s be better (v. Pippin’s Pride A.T.) klasse L2 DE dressuur
- 4e prijs: Gwendolyn Krieger met Chapeau! (v. Napoleon) klasse M2 DE dressuur
- 5e prijs: Sien Lensen met Caruso (v. Merrie Moscan) klasse L categorie C springen
- 5e prijs: Julia Vermue met Bailey klasse M categorie C springen
- 5e prijs: Nicky Snijder met Identity Sth (v. Charmeur) klasse M1 dressuur
- 5e prijs: Frank Hosmar met Guetta (v. Sandreo) klasse Z1 dressuur
- 5e prijs: Joyce Vegter met Gabana (v. Bretton Woods) klasse ZZ-Licht dressuur
- 5e prijs: Tess Huttenhuis met Felix (v. Umeunig Z) klasse M springen paarden
- 7e prijs: Natasja Damhuis met Ici La Belle (v. Davino V.O.D.) klasse L1 dressuur
- 8e prijs: Suzan Kemper met Gantura R (v. Spartacus) klasse L categorie DE springen
-10e prijs: Lieke Reinders-Ophof met Illinois vdl (v. Arezzo VDL) klasse L springen paarden

 

 


Geplaatst: 31 maart 2019
Agenda:
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22