KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Hippiade 2019
Terug naar overzicht...

Na een tropische editie van de Galoppade was ook de Hippiade voor pony’s en paarden zonovergoten. Voor Overijssel was 2019 een mooie editie met 8 nationale titels, 12 zilveren en bronzen medailles en 28 volgprijzen. Allemaal van harte gefeliciteerd namens het regiobestuur!

 

Het zestal van PC de Eschruiters uit kring Reggedal wisten na een goede Galoppade op de Hippiade nog beter te presteren. Na de regiotitel met 65.75% wist het zestal met een score van maar liefst 70.750% de titel Nederlands kampioen klasse L categorie BCDE zestallen te winnen. Een prachtige teamprestatie!

 

Steven Veldhuis was op de Hippiade absoluut in topvorm. De ruiter van de Isidorusruiters wist zowel in de klasse Z als de klasse ZZ de titel mee naar Twente te nemen. Met de 8-jarige merrie Grandia’s Elima moest hij op de Galoppade nog genoegen nemen met een 9e plaats. In Ermelo zette hij de snelste barragetijd neer en won de gouden medaille in de klasse Z springen. Met de mooie schimmel merrie Gammon r.a.g. (v. Zirocco Blue) wist hij in de klasse ZZ, na de Galoppadetitel, ook in Ermelo de titel te behalen met een voorsprong van meer dan 2 seconden.

 

Na een ruime overwinning op de Galoppade wist Jolien Felix op de Hippiade opnieuw een topprestatie neer te zetten in de klasse Z1 categorie DE dressuur. Met haar 11-jarige palomino hengst Golden Challenge (v. Fs Golden Moonlight) zette ze een score van 69.118% neer. De amazone van Hasselt uit kring NWO-NOP werd gehuldigd als Nederlands kampioen in deze rubriek.

 

In de klasse L1 voor C-pony’s ging de nationale titel naar Yelin Kayalar. De amazone van de Reggeruiters uit kring Salland reed haar 7-jarige Heidepeel’s Constantijn (v. Equus Raspoetin) naar een score van 68.111% Met deze prachtige score mocht Yelin de gouden medaille in ontvangst nemen.

 

In sterke finalerubriek klasse Z1 dressuur paarden was er een prachtige score van 71.275% voor Nicky Snijder. De ruiter van Nieuwleusen uit kring Vechtdal won hiermee de titel Nederlands Kampioen met de talentvolle 6-jarige vos ruin Identity Sth (v. Charmeur).

 

Lotte Paus wist na het regiokampioenschap ook op de Hippiade goed te presteren. De amazone van de Bogelscamp uit kring Twente stuurde haar 27-jarige vosmerrie Sundance (v. Fall Edge Sundance) foutloos door het barrageparcours van de klasse B categorie C springen. Deze mooie rit werd beoordeeld met een score van 80 stijlpunten waarmee Lotte als Nederlands kampioen klasse B categorie C springen werd gehuldigd.

 

Hanna Heetkamp kwalificeerde zich op de Galoppade in de klasse L categorie AB met haar beide pony’s en koos voor de regiokampioen Browny voor de Hippiade. Een uitstekende keuze want ook in Ermelo wist de amazone van de Heemruiters uit kring Salland de snelste barragetijd te noteren. Hiermee ging de titel Nederlands kampioen naar Hanna en Browny.

 

Waar Liz Meenhuis op de Galoppade nog twee ruiters voor haar moest dulden was de amazone van de Rossruiters uit kring Twente op de Galoppade beste van Overijssel. Met haar 11-jarige ruin Orlando (v. Zodiak) moest ze één springfout incasseren in de barrage van de 2e manche. Haar barragetijd was goed genoeg voor de prachtige zilveren medaille in de klasse ZZ categorie DE springen.

 

Esme Ekkelkamp had, net als op de Galoppade, haar 5-jarige merrie Never Know’s Jewel in topvorm. De barragerit van de amazone van de Heideruiters uit kring Ommen werd beoordeeld met de hoge score van 87 stijlpunten. Hiermee wonnen Esme en Knever Know’s Jewel de zilveren medaille klasse B springen paarden.

 

In de klasse B categorie AB springen wist Sanne Jansen haar goede vorm van de Galoppade vast te houden. Met haar 11-jarige vos merrie Lucky Me (v. Alex) bleef ze tweemaal foutloos. De stijljury beoordeelde haar barragerit met 78 stijlpunten. Hiermee won de amazone van de Vjenneruiters uit kring Reggedal de zilveren medaille.

 

Vince Nanning en zijn 20-jarige Tomboy sprongen een sterk kampioenschap in de klasse L categorie DE. De ruiter van de Heideruiters uit kring Vechtdal wist in de barrage de tweede tijd neer te zetten en mocht daarvoor de zilveren medaille in ontvangst nemen.

 

Direct achter Vince mocht Jesse Berkers zich opstellen in de klasse L categorie DE. De ruiter van de Grensruitertjes uit kring Twente won met zijn 11-jarige Dynamite H (v. Valentino) de bronzen medaille in deze sterke rubriek.       

 

In de klasse Z springen voor paarden wisten 9 combinaties zich, na twee manches, te plaatsen voor de barrage. Iris Zwienenberg zette met haar 8-jarige vos merrie Gravin B.Z. (v. Nabab de Reve) een strakke barrage neer en klokte met 35.67 seconden de derde tijd. De amazone van de Reggeruiters uit kring Reggedal won hiermee de bronzen medaille.

 

Stef Kappert eindigde op de Galoppade als tweede maar was in Ermelo de beste onze provincie.
Hij wist zijn 15-jarige bruine ruin Dexter (v.Justice H.R.) foutloos door het barrageparcours te sturen en kreeg hiervoor 75.50 stijlpunten. De ruiter van de Horstruiters uit kring Salland won hiermee een prachtige bronzen medaille.

 

Mirte Kogelman zette met de 11-jarige hengst Comm’s Forest Dille (v. Paddington's O'Malley)  een prachtige score van 66.667% op het scorebord in de klasse M1 en M2 categorie AB dressuur. De amazone van PC Heeten uit kring Salland kreeg voor deze mooie prestatie de bronzen medaille omgehangen.

In de klasse L categorie C pony’s wisten 13 van de 20 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Daan Veldhuis stuurde zijn 21-jarige merrie Mandy snel door het barrageparcours en klokte een tijd van 36.57 seconden. De ruiter van de Isidorusruiters uit kring Twente won hiermee de bronzen medaille.

 

In de klasse Z springen voor D en E pony’s was er een podiumplek voor Nick Nanning. De ruiter van de Heideruites uit kring Vechtdal wist door te dringen tot de barrage van de 2e manche. Hij won met zijn 7-jarige Bugatti de bronzen medaille.

 

Naast haar zilveren medaille in de klasse ZZ categorie DE mocht Liz Meenhuis in de klasse M categorie DE springen wederom een medaille in ontvangst nemen. De amazone won met de 19-jarige donkerbruine Vida Loca (v. Lux) de bronzen medaille.

 

In de klasse L1 categorie AB pony’s was de derde plek op het podium voor Pippa den Toom. De amazone van de Bosruiters uit kring Vechtdal wist met de 7-jarige merrie Heidepeel’s Natalja (v. Equus Raspoetin) een score van 66.389% neer te zetten en won daarmee de bronzen medaille.

 

Verdere prijswinnaars op de Hippiade zijn:
- 4e prijs: Mirte Kogelman met Idyllens Ängland, kring Salland, klasse B AB dressuur;
- 4e prijs: Faye Louise Vos met Apache, kring Reggedal, klasse M C springen;
- 4e prijs: Denise Korf met Dotje, kring NWO-NOP, klasse L AB springen;
- 4e prijs: PC de Hertruiters, kring Reggedal, verenigingskampioenschap pony’s;
- 5e prijs: RV Deltaruiters, kring NWO-NOP, verenigingskampioenschap paarden;
- 6e prijs: Suzan Kemper met Gantura r, kring Salland, klasse Z DE springen;
- 6e prijs: Nina Houtzager met Missouri Vdk, kring Vechtdal, klasse L DE springen;
- 6e prijs: PC de Deltaruiters, kring NWO-NOP, verenigingskampioenschap;
- 6e prijs: Ties Rothstegge met Joey A, kring Twente, klasse M springen paarden;
- 6e prijs: Jessie Wiefferink met My Lady 179, kring Reggedal, klasse Z springen paarden;
- 6e prijs: Ashley Langevoort met Happy Dancer, kring Reggedal, klasse ZZ-Licht dressuur paarden;
- 7e prijs: Bianca Koorn met Jerriena, kring NWO-NOP, klasse B dressuur paarden;
- 7e prijs: Anne Veldmate met Never Know’s Hoby, kring Salland, klasse L2 DE dressuur;
- 7e prijs: Bo Oude Nijhuis met Happy, kring Twente, klasse L springen paarden;
- 7e prijs: Femke Beljon met Fueog, kring Salland, klasse L2 dressuur paarden’
- 8e prijs: Louise van Nes met Lydarthill Special Reserve, kring Vechtdal, klasse B C dressuur;
- 8e prijs: Roos Wevers met Troublemaker, kring Reggedal, klasse Z DE springen;
- 8e prijs: Wendy Uijt de Boogaardt met Jim, kring NWO-NOP, klasse L2 dressuur paarden;
- 8e prijs: Marlous Voskamp-Meinders met Impact, kring Reggedal, klasse M2 dressuur paarden;
- 9e prijs: Bibi den Toom met Collin d’Equisage, kring Vechtdal, klasse B dressuur paarden;
- 10e prijs: Annelotte Felix met Amos, kring NWO-NOP, klasse ZZ-Licht dressuur paarden;
- 10e prijs: Roos Wevers met Top dominique, kring Reggedal, klasse M DE springen;
- 10e prijs: Anouk van den Brink met Happy, kring Vechtdal, klasse M springen paarden;
- 10e prijs: Linda Verwaal met Incredible LVD, kring Twente, klasse Z1 dressuur paarden;
- 12e prijs: Jarno Hesselink met Jarusa, kring Twente, klasse M springen paarden;
- 14e prijs: Carola Lennips met Ymke, kring Vechtdal, klasse B dressuur paarden;
- 15e prijs: Nicky Snijder met Jackson Sth, kring Vechtdal, klasse M1 dressuur paarden;
- 17e prijs: Margaret Schep met Hurricane a, kring Vechtdal, klasse Z1 dressuur paarden.

 


Geplaatst: 03 september 2019
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22