KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Galoppade 2022
Terug naar overzicht...

Linda Verwaal en Sven Peters kampioenen van Overijssel

Bij de pony’s deden Jolien Felix en Marlou Knobben goede zaken.

 

Op 16 juli begon in Bentelo de pony Galoppade, een weekend later werd op 22 en 23 juli de paarden rubrieken verreden. Tijdens de wedstrijd dagen was het prachtig concours weer en het was heerlijk toeven op het fraaie terrein bij van de Hagmolenruiters. Iedereen kon genieten van de mooie paarden sport.

 

De pony Galoppade

In de hoogste klasse dressuur, cat DE Z2, waren het twee combinaties die boven de rest van het deelnemersveld uitstaken. Jolien Felix stond met haar pony Golden Challenge in de eerste proef op de eerste plaats en gaf dat in de Kür op muziek niet meer uit handen. Op een nette tweede plaats eindigde Doutsen Jansen met haar pony Dulce Evita’s dance. Beiden combinaties zijn afgevaardigd voor Ermelo.

 

 

Bij het springen cat DE 120 cm reed Marlou Knobben haar pony Djazz als enige twee manches. In de eerste ronde was zij foutloos maar in de tweede had ze 16 strafpunten. Hiermee kon zij wel het kampioenslint in ontvangst nemen want Roos Wevers met Top Dominque werd in de tweede manche helaas uitgesloten. Beiden mogen Regio Overijssel vertegenwoordigen in Ermelo.

 

 

Bij de pony’s was er veel animo voor de verenigingskampioenschappen. Er deden maar liefst 16 verenigingen aan mee! PC Noordoostpolder ging uiteindelijk met het kampioenschap naar huis. Reserve kampioen werd PC Hertruiters team 1.

 

 

 

Naast de ervaren pony combinaties werden er ook Bixie rubrieken verreden. Ook hier was veel animo. Een bijzondere prestatie was er voor Linde Mellema met haar pony Odinkie Toys Moonlight. Deze combinatie behaalde in de B1 dressuur en bij het A springen een eerste prijs. Maar alle Bixie combinaties presteerden goed en wat waren ze allemaal blij met de prijzen die zij tijdens de prijsuitreiking in ontvangst mochten nemen.

 

 

 

Eregalerij pony's: https://www.knhsregiooverijssel.nl/system_page.php?pID=76

 

De paarden Galoppade

Op vrijdag 22 juli werd het Z2 en ZZL verreden. Voor het kampioenschap werden er 2 proeven verreden: de klassieke dressuurproef en een Kür op muziek.

In het ZZL nam Linda Verwaal met haar Jazz afstammeling James Bond Lvd al meteen overduidelijk de leiding. Ook tijdens haar prachtige Kür stelde Linda paard professioneel en praktisch foutloos voor. Met een eindscore over beide proeven van 70,74% werd de combinatie dik verdiend Kampioen. Nikki Spaan met haar paard Kantjil Van ’T … werd tweede met een eindscore van 64,054%. Beide combinaties zijn afgevaardigd naar Ermelo.

 

 

In de Z2 klasse was de strijd om het kampioenschap veel spannender. Na de eerste proef stond Ashley Langevoort met Kascade nog bovenaan. Femke Beljon met Jacuzzi M en Gerdien Hilgenberg met Kadanz stonden respectievelijk op een 2e en 3e plaats. Maar na de Kür op muziek was het uiteindelijk Femke Beljon die aan het langste eind trok. Zij eindigde in de Kür weliswaar op een tweede plaats maar met een totaal score van 68,17% werd zij Regio Kampioen. Ashley Langevoort eindigde in de Kür op de 3eplek en verspeelde daarmee haar eerste plaats. Zij werd in de einduitslag reservekampioen. Marike Klok die met haar schimmel Weidehuis Indira Ghandi na het eerste onderdeel nog 5e stond reed een prachtige Kür en won deze dan ook. Dat leverde haar in een derde plaats op in de eindrangschikking. Femke en Ashley zullen afreizen naar Ermelo.

 

 

Op zaterdag kwamen de springruiters in Bentelo in actie. In het 1.40 ging de strijd tussen Sven Peters en zijn paard Ugano Z en Jarno Hesselink met zijn paard Fhera.

In de eerste omloop waren beide combinaties foutloos. In de barrage moest Jarno met 2 springfouten zijn meerdere erkennen in Sven Peters. Bij deze laatste combinatie viel één balk. Sven Peters ging met het kampioenschapslint naar huis en zal de regio vertegenwoordigen in Ermelo.

 

 

Maar Jarno Hesselink is met zijn paard Jarusa wel afgevaardigd in het 1.30m. In deze klasse bleef hij 2 keer foutloos en werd Kampioen. Tweede in het 1.30 m en ook afgevaardigd werd Gerbert te Koppele met Kensington.

 

 

In het 1.35 m ging het Kampioenslint naar Stijn Rolink met Joyride. Hij reed in deze rubriek als enige twee foutloze rondjes.

 

 

Het paarden weekend werd afgesloten met de verenigingskampioenschappen en de meertallen. Bij de verenigingskampioenschappen bij de paarden ging het kampioenschapslint naar RV Heeten uit Kring Salland.

Bij de viertallen klasse L pony’s werd PC Deldenerbroek gehuldigd als kampioen, het reserve kampioenschap ging naar PC de Hertruiters uit Hellendoorn. Deze ponyclub had twee teams aan de start. Het andere team ging in de klasse M met het kampioenschap naar huis.

Ook bij de paarden kwamen er meerdere viertallen in actie. Bijzonder is dat er een ZZ viertal meedeed - de Eschruiters uit Wierden - dat met een mooie eindscore van 66,50 % kampioen werd. Regio kampioen viertallen in de klasse L werd RV Slagharen.

 

 

 

Eregalerij paarden: https://www.knhsregiooverijssel.nl/system_page.php?pID=77

 

Wij bedanken alle sponsoren, PSV De Hagmolenruiters, vrijwilligers, juryleden, officials, deelnemers, bezoekers en een ieder die deze wedstrijd heeft mogelijk gemaakt.

 

Alle afgevaardigden wensen wij veel plezier en succes in Ermelo!

 

Alle uitslagen van de beide weekenden zijn terug te vinden op:

https://www.knhsregiooverijssel.nl/admin/applications/uploads/uploads/Uitslag%20Galoppade%202022.pdf

 

 

 

 


Geplaatst: 03 augustus 2022
Agenda:
27 / 28
januari
Indoorkampioenschap
03 / 04
februari
Indoorkampioenschap
10 / 11
februari
Indoorkampioenschap