KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Negen nationale titels voor Overijssel op de Hippiade 2016!
Terug naar overzicht...

Negen nationale titels voor Overijssel op de Hippiade 2016!

 

De Hippiade 2016 in Ermelo zit er weer op, alle afgevaardigde combinaties hebben hun uiterste best gedaan in de strijd om de nationale titels. Er ging weer veel eremetaal mee naar Overijssel: negen Nederlands kampioenen, zes zilveren medailles, vier bronzen medailles en 26 prijzen!

Negen Nederlands Kampioenen!
Wat een prestatie! Negen afvaardigingen uit regio Overijssel wonnen tijdens de Hippiade 2016 de nationale titel.

 

 

Bij de pony’s in de klasse B dressuur categorie C was Gwendolyn Krieger met de vierjarige Heidepeel’s Constantijn (v. Equus Raspoetin) de allerbeste. De combinatie had een goede voorbereiding door het weekend voor de Hippiade de bronzen medaille te winnen in de KNHS-Divoza finale voor 4-jarige dressuurpony’s. Ook in Ermelo zette Gwendolyn een prachtige proef neer, deze werd beoordeeld met een score van 71.56% en leverde de amazone van de Berkenruiters uit kring Salland de nationale titel op.

 

 

 

 

 


De klasse L2 dressuur categorie DE was met 32 combinaties een grote rubriek op de Hippiade voor pony’s. De nationale titel ging naar Jojanne Dalemans. De amazone van de Holterbergruiters uit kring Reggedal zette en met Baroe (v. Jacodi’s Bo’s Barclay) de allerbeste score neer met 70.00% en werd gehuldigd als Nederlands Kampioen 2016.

 

 

 

 

 

 

 

Benthe Meijerink en Comm’s Forest Dille (v. Paddington’s O’Malley) waren dit indoorseizoen al Nederlands Kampioen in de klasse L2 en ook op deze Hippiade 2016 was de combinatie de beste van Nederland, ditmaal in de klasse M1/M2 dressuur voor AB pony’s. De amazone van PC Heeten uit kring Salland won de titel met een score van 67.61%.

 

 

 

 

 

 

      

Bij het springen klasse B voor D en E pony’s plaatsten 12 combinaties zich voor de afsluitende barrage, waaronder Rosanne Maathuis die in het basisparcours 80 stijlpunten behaalde. In de barrage reed de amazone van Sint Joris uit kring Twente nóg netter rond met Palop en won ze de nationale titel met een stijlbeoordeling van 84,5 punten.

 

 

 

 

 

 

Britt Schaper en Sunshine werden gehuldigd als Nederlands kampioen in de klasse L springen categorie C. De amazone van de Heideruiters uit kring Vechtdal wist Sunshine het allersnelst foutloos te sturen in het barrageparcours en mocht zich als eerste opstellen in de prijsuitreiking.

 

 

 

 

 

 

 

 

In de klasse L springen categorie DE was er een bijzondere huldiging: er werd niet één maar twee Nederlands kampioenen gehuldigd! Liza Roovers en Britt Wevers zetten exact dezelfde eindtijd op het scorebord tijdens de barrage. Britt Wevers, uitkomend voor PC Markelo uit kring Reggedal, zette deze tijd neer met haar pony Top dominique (v. Don Diablo).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de klasse Z springen categorie C was Joep Bronsvoort duidelijk de beste. Er waren in deze rubriek 6 combinaties die zich plaatsten voor de barrage. Met een tijd van 37.57 seconden, ruim 3 seconden sneller dan de nummer twee, werd de ruiter van PSV Snorrewind uit kring Reggedal met zijn pony Macho (v. Woodrow Carisbrooke) Nederlands kampioen.

 

 

 

 

 

 

 

In de voorselectie in de klasse M2 dressuur voor paarden liet Joyce Vegter van zich horen. De amazone van de Berg en Dalruiters uit kring Twente won hier met overmacht (72.72%). Op zaterdag werd de finale klasse M2 verreden en ook hier wist Jocye haar paard Figo (v. Armani) prachtig voor te stellen. De combinatie scoorde 69.50% en werden gehuldigd als Nederlands kampioen klasse M2.

 

 

 

 

 

 

 

Op de regiokampioenschappen wist het viertal klasse L kleine maat (ABC) van PC Heeten al een kampioenstitel te winnen. Waar er in Hardenberg nog 64.17% bij elkaar werd gereden deed dit viertal er in Ermelo nog een schepje bij bovenop! Lara Hekking met Planteels Mona, Mirte Kogelman met Golden Spirit, Finet van Kooten met Silver en Fleur Kogelman met Fjury reden onder leiding van commandant Mari-Lisa Kooijman naar een score van 66.75%. Het viertal mocht zich hiermee opstellen als Nederlands Kampioen viertallen klasse L categorie ABC, een prachtige teamprestatie van deze nog jonge amazones!

 

 

 

 

Zilver!
Maar liefst zes keer mocht een combinatie uit Overijssel zich als tweede opstellen om de zilveren medaille in ontvangst te nemen op deze editie van de Hippiade.

Edith Post en Mini Hoeve’s Elwin (v. Cadlanvalley Goldstar) wisten een hele sterke dressuurproef neer te zetten in de klasse L1 categorie C. De juryleden beoordeelden dit met een score van 67.56% waarvoor de amazone van de Deltaruiters uit kring NWO-NOP de zilveren medaille omgehangen kreeg.

In de klasse B springen voor AB pony’s kreeg Lars Maathuis maar liefst 89 stijlpunten voor zijn barrageparcours met Blisz. De ruiter van PC Sint Joris uit kring Twente mocht zich opstellen voor het ontvangen van de zilveren medaille in deze rubriek.

In de klasse B springen voor C pony’s was er wederom een zilveren medaille voor Overijssel: Kim Loman stuurde Rianwyn Welsh Flyer keurig door het barrageparcours. Dit leverde haar een stijlbeoordeling van 84,5 punten op waarmee de amazone van de Grensruitertjes uit kring Twente de zilveren medaille won.

Wynoma Dethmers zette met Job K. (v. De Mensinghe’s Rinaldo) alles op alles in het barrageparcours van de klasse M springen categorie DE. Met een barragetijd van 33.39 seconden mocht de amazone van de Vijf Marken uit kring Twente zich opstellen voor het ontvangen van de zilveren medaille.

In de klasse Z springen categorie DE wisten van 7 van de 38 combinaties over beide manches foutloos te blijven, dit beloofde een spannende barrage te worden! Ook in de barrage was het niveau hoog en wisten er vier combinaties wederom foutloos te blijven. Enola Mulder zzette met Granouche een barragerit neer in de tijd van 34.72 seconden. Voor deze prachtige prestatie kreeg de amazone van de Vijf Marken uit kring Twente de zilveren medaille omgehangen.

In de klasse L springen paarden plaatsten 30 van de 53 combinaties zich voor de barrage. Chantal Roerink moest dus alles op alles zetten in deze sterke rubriek. Met Di Maria (v. Balougran) wist de combinatie opnieuw foutloos te blijven in een tijd van 37.40 seconden. De amazone van het Twentse Ros uit kring Twente won hiermee de zilveren medaille.

 

Brons!
Vier combinaties uit Overijssel keerden huiswaarts met een prachtige bronzen medaille.

In de klasse L1 categorie DE waardeerden de drie juryleden de proef van Maxime van Dijk met een score van 69.33%. De amazone van de Deltaruiters uit kring NWO-NOP mocht met Beukenoord’s Baquebeau (v. Rhodin Hedde) de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Janine Kempers en Orchid’s Yacumo (v. Kenneth) plaatsen zich voor de barrage in de klasse M springen voor D en E pony’s. De amazone van ’t Reelaer uit kring Salland wist de derde barragetijd neer te zetten met 33.57 seconden en mocht zich op de bronzen medailleplek opstellen tijdens de prijsuitreiking.

Bij het springen voor de paarden in de klasse L ging de bronzen medaille naar een ruiter van de Grensruiters uit kring Twente. Stijn Roelink sprong met Viva La Vi (v. Zandor Z) foutloos in zijn barrageparcours en zette met 37.60 seconden de derde tijd neer.

In de hoogste springrubriek bij de paarden, de klasse ZZ, won Veronique Morsink de bronzen medaille. De amazone van de Berg en Dalruiters stuurde Dakina II (v. Indoctro) in een tijd van 38.94 seconden door het barrageparcours, goed voor de bronzen medaille in deze zeer sterke rubriek.

 


Prijzen!
Naast titels en medailles werden er ook 26 prijzen gewonnen door de combinaties uit onze regio:
4e prijs: Tessa Rumph met I Follow You, 65.50% kring Vechtdal klasse M1/M2 dressuur categorie C
4e prijs: Nicole Spijker met Picasso, 70.94% kring NWO-NOP klasse B dressuur paarden
4e prijs: Mirthe Zwart met darkline’s hekwereld, 70.00% uit kring Reggedal klasse L1 dressuur paarden
5e prijs: Evi Wiefferink met Victor, 0-0-33.56 kring Reggedal klasse L springen cat. C
5e prijs: Savannah Brandes met Bosvallei’s Tiego, 0-4-63.44 kring Reggedal klasse ZZ springen cat. DE
5e prijs: Hendrik-jan Schuttert met Exception HS, 0-0-0-41.88 kring Vechtdal klasse ZZ springen paarden
6e prijs: Anique Frans met Mister Sock’s, 67.61% kring NWO-NOP klasse B dressuur cat. C
6e prijs: Verenigingsteam Zwartewaterruiters, 770,5 kring NWO-NOP: Anne-jet Harms met Buddha to Buddha, Carolien Altena met Komeet, Briëtt Breman met Golden Boy, Mirthe Bakker met Sultan, Maud van Rees met Warenzo, Lisanne Kanis met Elavsca, Joel Zwanepol met Papa Chico
7e prijs: Annelotte Felix met Golden Challenge, 73.958% kring NWO-NOP klasse Z2 dressuur cat. DE
7e prijs: Martijn Blankvoort met Dimosa De Muze, 0-0-78 kring Salland klasse B springen paarden
7e prijs: Iris Oude ophuis met Canterbury, 0-0-41.53 kring Twente klasse L springen paarden
8e prijs: Jolien Felix met Edebloy, 67.61% kring NWO-NOP klasse B dressuur cat. AB
8e prijs: Dion Koopmans met Isla Bonita, 66.78% kring Vechtal klasse B dressuur cat. C
8e prijs: Carolien Altena met Komeet, 67.83% kring NWO-NOP klasse B dressuur cat. DE
8e prijs: Monica Borger met Creedance, 0-0-77,4 kring NWO-NOP klasse B springen paarden
8e prijs: Rielke Roeland met Guppie VDL, 0-0-41.97 kring NWO-NOP klasse L springen paarden
9e prijs: Daphne van den Berg met Jackpot, 0-4-36,07 kring Vechtdal klasse L springen cat. DE
9e prijs: Jan Weersink met C-valentijn, 0-0-4-48.66 kring Twente klasse ZZ springen paarden
10e prijs: Maud de Bruijn met Lucky Luuk, 62.89% kring Vechtdal klasse Z1 dressuur cat. DE
10e prijs: Mart IJland met Pepsi MP, 0-4-37.43 kring Twente klasse L springen cat. DE
10e prijs: Bo Oude nijhuis met Gustav, 0-4-36.10 kring Twente klasse M springen cat. DE
10e prijs: Britt Ter Harmsel met Enterbrook’s Fury, 4-0-60.04 kring Reggedal klasse Z springen cat. DE
11e prijs: Sven Peters met Fiësta, 4-4-76.45 kring Twente klasse Z springen paarden
12e prijs: Natalia Majchrowicz met Arco, 0-4-78.61 kring Reggedal klasse M springen paarden
14e prijs: Vasco Campana met Gino, 0-4-38.06 kring Twente klasse L springen paarden
14e prijs: Leonie Jonkers met Fundament-E, 1-8-81.79 kring Vechtdal klasse Z springen paarden


Geplaatst: 04 september 2016
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22