KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Regio Overijssel Jeugd Stimulering Plan 2016/2017!
Terug naar overzicht...

Wat is het jeugd(talent)stimulering plan (JSP) van de Regio Overijssel?

Wij Regiobestuur Overijssel vinden het belangrijk dat kinderen plezier beleven in de mooiste sport die er is, de paarden/ponysport. Om de jonge ruiters te helpen bij hun hobby en sport zijn er afgelopen jaren activiteiten opgestart zoals de bixie wedstrijden en andere activiteiten om jonge kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met de ponysport en paardensport. Het Jeugd(talent)stimuleringsplan (JSP) van Regio Overijssel gaat een stap verder en biedt jonge getalenteerde ruiters een trainingsprogramma aan, in de vorm van extra lessen om op een hoger niveau te komen. De KNHS heeft het verzoek bij de regiobesturen neergelegd om dit op zich te nemen. Daarbij is er een commissie gevormd die bestaat uit bestuursleden van Regio Overijssel en leden vanuit de verschillende kringen.

Het doel is om deze ruiters een opstap te kunnen geven naar een hoger niveau van de hippische sport. Tevens is dit om de doorstroming naar het Rabotalentenplan te stimuleren. De scouts van het Rabo-talententenplan zullen ook hun mogelijke kandidaten uit deze Regiotalenten kunnen kiezen. Regio Overijssel heeft besloten om de groep breder te maken om meer jeugd te stimuleren.

Ponyruiters 10 t/m 18 jaar, dressuur L1 t/m Z2 en springen klasse L t/m ZZ

pony Categorie C, D en E.

Paardenruiters t/m 23 jaar, dressuur L1 t/m ZZL en springen klasse L t/m ZZ.

 

Selectie dag

Op zaterdag 1 oktober zal tijdens Indoor Lonneke in Manage de Twentse Marke de selectie plaats vinden om toegelaten te worden tot de lessen. Springen in de ochtend en Dressuur in de middag. De sluitingsdatum is 23 september. Wij hebben echter 1 dag op dit concours tot onze beschikking en moeten daarom de inschrijving Vol is Vol hanteren. Je mag 2 pony’s/paarden uit verschillende categorieën of 1 Dressuur en 1 Springen opgeven. Wel 1e en 2de keus bij inschrijving aangeven, want indien te druk gaat er een uit. Dit gaat in op moment van volledige inschrijving op JSPoverijssel@gmail.com door middel van het KNHS aanmeldingsformulier en print van actuele stand en voldoen aan de voorwaarden. Er wordt 7,- Euro inschrijfgeld berekend. 1 oktober is het laatste selectiemoment. Er heeft al een selectie plaats gevonden in april in Genemuiden. Ook geselecteerde combinaties van vorig seizoen hoeven geen selectie te rijden, mits de combinatie hetzelfde is gebleven. Zij krijgen een persoonlijke uitnodiging om hun voorkeur voor de instructeur te mailen vanaf 1 oktober 12 uur. Om ook hier iedereen gelijke kans te geven mails van voor 12 uur worden opgeteld met de tijd dat zij te vroeg zijn.

Voorwaarden:

-In 2016 voldoen aan leeftijd en klasse in discipline zoals hierboven genoemd.

-Deelnemers moeten lid zijn bij een vereniging in de regio Overijssel.

-Men moet rijden in de klasse waarin men als combinatie startgerechtigd is.

-Combinaties die reeds in het Rabo Talentenplan zijn opgenomen, komen niet in aanmerking voor het JSP.

-De commissie zich het recht voor indien nodig en redelijk eventueel voorwaarden toe te voegen.

-Deze dag wordt onder het wedstrijdreglement verreden.

 

De lessen

Er worden dressuur- en springlessen gegeven, verdeeld in 8 lessen over het indoorseizoen. 4 vanaf 8 november/ december 2016 en 2 in februari en 2 in maart 2017. De dressuur en springlessen worden gegeven door gerenommeerde instructeurs verdeeld over de regio. Deze worden bekend gemaakt op 1 oktober, waar na alle geselecteerde hun keuze kunnen aangeven. Dit gaat wederom op het Vol is Vol principe, moment van inschrijving en voorkeur. Om iedereen een gelijke kans te geven kan iedereen inschrijven vanaf 2 oktober 12 uur in de middag op JSPoverijssel@gmail.com. De kosten bedragen 125 Euro voor de 8 lessen.

 

Afsluitende dag

Eind maart begin april is er een afsluitende dag, nadere informatie hierover volgt.


Geplaatst: 13 september 2016
Agenda:
31
mei
ALV
16
juli
Galoppade 2022
22 / 23
juli
Galoppade 2022
27 / 28
januari
Indoorkampioenschap
03 / 04
februari
Indoorkampioenschap
10 / 11
februari
Indoorkampioenschap