KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Eventing regiokampioenschap 2016
Terug naar overzicht...

Op zaterdag 15 oktober 2016 vond het Regiokampioenschap Eventing van Overijssel plaats.  Het regiokampioenschap werd verreden op de SGW wedstrijd van RV Diepenheim die weer een prachtig aangeklede cross neer hebben gezet. Het regiobestuur wil de organiserende vereniging dan ook bedanken voor de organisatie en de inzet van de vele vrijwilligers die deze prachtige eventingwedstrijd mogelijk hebben gemaakt!

In de klasse B pony's categorie DE wist Lorena Spijkerman met Martijn van PC Heeten met 198 punten de hoogste dressuurscore neer te zetten. Daarna wist Lorena met Martijn het springparcours tevens foutloos en binnen de tijd af te leggen. Een goede uitgangspositie voor de cross. De combinatie voltooide de cross zonder hindernisfouten en kreeg een stijlbeoordeling van een 8 en een 7 en won hiermee de regiotitel in de klasse B pony's. De tweede prijs was voor Amy van der Waarde die met Chapeau 193 punten scoorde in de dressuur. De amazone van PC Diepenveen wist ook het springen en de cross zonder hindernisfouten te voltooien.

 

 

In de klasse B paarden kon Lonneke Klein Willink zich 4 strafpunten in het springparcours permitteren met Rejoko's Milestone Harry. De amazone van de organiserende vereniging RV Diepenheim maakte geen hindernisfouten in de cross en kreeg een mooie stijlbeoordeling. Samen met de dressuurscore van 196 punten was dit genoeg voor de titel Regiokampioen 2016 in de klasse B paarden. Jaimy Simmering met Vicotria van RV de Zeven Buurtschappen won de tweede prijs, de derde prijs ging naar Loes Franke met Elsa van RV het Twentse Ros en de vierde prijs werd gewonnen door Iris Borggreve met Giosance van RV Bosruiters.

 

Loïs Joosse had in Diepenheim een topdag, de amazone van PC Avereest en Omstreken won met haar pony Roos V/d Dukershoeve de regiotitel in de klasse L. Na de hoogste dressuurscore, een foutloos springparcours en geen hindernisfouten in de cross kon de regiotitel haar niet meer ontgaan. Ook met haar andere pony Dukershoeve Orchid's Matandra was ze succesvol, ditmaal in de klasse M. Na de dressuur ging ze aan de leiding met een score van 198 punten. Met wederom een foutloos springparcours en geen hindernisfouten in de cross ging ook de regiotitel M pony's naar Loïs.  In de klasse L ging de tweede prijs naar Maaike Elfrink met Diva van PC de Eschruiters. De tweede prijs in de klasse M ging naar Annida Renes met Prinz van PC Markelo.

 

 

In de klasse L paarden zette Marijke Peters met Zoë een goede dressuurscore van 202,5 punten neer. Helaas moest de amazone van RV de Berg en Dalruiters 4 strafpunten noteren in het springparcours. Hierdoor werd ze in de eindstand voorbij gereden door Martine Harink. Martine scoorde met Charly 193 punten in de dressuur en wist zonder hindernisfouten te springen en te crossen. De amazone van RV de Molenruiters ging voor deze prestatie de kampioenssjerp voor de klasse L uitgereikt. Marijke Peters won de tweede prijs, gevolgd door Thijs Elderink met Viking van RV Diepenheim op de derde plaats.

 

In de klasse M was het wederom Lonneke Klein Willink die de hoogste trede van het podium mocht betreden. Met haar paard Rejoko's The Top Notch won Lonneke de regiotitel in deze rubriek. De basis hiervoor werd gelegd met een top dressuurscore van 204,5 punten, en dit maakte ze af met een springparcours en cross zonder hindernisfouten. Een prachtige prestatie van de amazone van de organiserende vereniging RV Diepenheim.

 


Geplaatst: 21 oktober 2016
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22