KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Verslag Indoorkampioenschap Overijssel springen pony\'s indoor 2014
Terug naar overzicht...

KNHS Regiokampioenschap Overijssel springen pony’s

De Regiokampioenschappen Overijssel springen voor pony’s vond plaats in de Diamanthal te Balkbrug. De onlangs vernieuwde accommodatie vormde een prachtig decor voor de titelstrijd met fijne parcoursen in de klasse B en selectieve parcoursen in de hogere klassen, alles gebouwd door Willem Schepers. De combinaties in de klasse B reden op vrijdagavond 31 januari waarbij gastjurylid Jessica Dozeman de stijlbeoordeling van de barrage verzorgde in heldere bewoordingen en met vele waardevolle tips aan de deelnemers. De combinaties in de klassen L, M, Z en ZZ streden om de titels op zaterdag 1 februari. In de barrages op snelheid waren de deelnemers zeer aan elkaar gewaagd en van goede kwaliteit.

Klasse B

In de klasse B categorie A/B ging de regiotitel naar de 11-jarige amazone Estelle Kwakkel en haar pony Spirit van de Deltaruiters IJsselmuiden. Estelle kreeg in haar barrage een stijlbeoordeling van 80 punten met een 9 voor haar wijze van rijden.

Regiokampioen categorie C klasse B is Benthe Lammertink van de Molenruitertjes Saasveld. Benthe kreeg voor haar barrageparcours met haar 8 jarige pony Tobias 81 stijlpunten. 

Else Waayer van de Molenruiters Tubbergen is de regiokampioen klasse B categorie D. Met haar 8-jarige merrie True Colours verdiende ze 84 stijlpunten en een 8,5 voor haar wijze van rijden.

In de klasse B categorie E ging de titel naar Mayke Dijsselhof met Aragini van de Horstruiters te Broekland.

Klasse L

De 11 jarige Anna Post van de Haatlandruiters Kampen wist met haar A pony Beukenhof’s Petra in een spannende strijd met de B-pony’s de snelste barragerit neer te zetten in de categorie A/B klasse L.

In de C klasse L ging de regiotitel met meer dan een seconde verschil met de naaste concurrenten naar Desteny Hulsman Heuveltjesruiters Luttenberg met haar geroutineerde 22-jarige merrie Sundance.

In de grote rubriek klasse L categorie D/E won met overmacht Jessie Wiefferink van de Eschruiters Wierden met Sam van de regiotitel.

Klasse M

Savannah Brink van de Deltaruiters IJsselmuiden en haar C-pony Merquino’s Abby waren in een foutloze barrage de beste in de klasse M springen.

In de klasse M categorie D/E wist de 12-jarige Elike Morsink van Berg en Dal Ruiters – De Lutte het barrageparcours met meer dan 3 seconden verschil het snelst af te leggen met haar pony Flame.

Klasse Z

Iris Elshof en haar pony Ela van Lierderholthuis waren de beste zonder springfouten in de categorie C klasse Z rubriek.

Regiokampioen klasse Z categorie D/E werd Emma van Brummelen van Rijden Is Kunst Zwolle met haar 8-jarige pony Kojak.

In de klasse ZZ categorie D ging de regiotitel naar Berber Dijkman van De Haerst uit Zwolle met haar pony Allstar.

Uitslagen
B-A/B: 1. Estelle Kwakkel-Spirit 2. Lynn Verver-Colando 3. Janneke Huttenhuis-Olè 4. Renske Pikkemaat-Macho
B-C: 1. Benthe Lammertink-Tobias 2. Jorn Elbert-Marinka 3. Liz Meenhuis-Tofee 4. Marilyn Roelofs-Calypso 5. Joyce Jansen Smit-Black Boy
B-D: 1. Else Waayer-True Colours 2. Roos Beens-Diesel 3. Isabel Lienesch-Mocca 4. Carmen Nijenkamp-Juweel 5. Nikki Huuskes-Pronkjewaail’s Valentino 6. Maartje Post-Diamond Forever 7. Ilse Sterk-Struckers-bianca 8. Suzanne Luft-Valentino
B-E: 1. Mayke Dijsselhof-Aragini 2. Emma Äries-Varise 3. Marc Benus-Twist Du Vallon
L-A/B: 1. Anna Post-Beukenhof’s Petra 2. Mart IJland-Chester 3. Sterre Vos-Tomahawk
L-C: 1. Desteny Hulsman-Sundance 2. Madée Schuttenbeld-Snow Lips 3. Esme Ekkelkamp-Jolly Jumper 4. Tom Busscher-Moonlight
L-D/E: 1. Jessie Wiefferink-Sam 2. Gerdi de Munnik-Kantje’s El-Passo 3. Myrthe IJland-Kaldio 3 Van Klaverborch 4. Janine Kempers-Orchid’s Yacumo 5. Béanke Roeland-Lopik’s Fireboy 6.Nynke Veenhof-Khadiboj Van Klaverborch 7.Matty den Boer-Alexander 8.Niels Roelink-Milton 9.Danjel Holterman-Mabeline’s Amra 10.Nick Ekkelkamp-Never Know’s Nick 11. Jennie van Veen-T-morninggold Z 12.Maréll Lankamp-Balou
M-C: 1. Savannah Brink-Merquino’s Abby 2. Marijn Lienesch-Flipper
M-D/E: 1. Elike Morsink-Anouk 2. Bas Haarhuis-Jacodi’s Brassy’s Breeze 3. Iris Zwienenberg-Opala 4. Ilene Kloosterman-Firefly 5.Sebastiaan Reilink-Marnick 6. Gido Bruns-Ten Ankers Maulex 7. Britt Wiefferink-Vida Loca 8. Amber Buter-Ramona
Z-C: 1. Iris Elshof-Orchid’s Ela
Z-D/E: 1. Emma van Brummelen-Kojak 2. Myrthe Schuttevaar-Bosvallei’s Tiego 3.Ties Rothstegge-Orchid’s Onyx 4. Iris de Paauw-Bahama 5.Sven Haarhuis-Matchello 6. Claudia Morsink-Verolina

 


Geplaatst: 23 februari 2017
Agenda:
31
mei
ALV
16
juli
Galoppade 2022
22 / 23
juli
Galoppade 2022
27 / 28
januari
Indoorkampioenschap
03 / 04
februari
Indoorkampioenschap
10 / 11
februari
Indoorkampioenschap