KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Verslag Strijd der Provinciën 2014
Terug naar overzicht...

Strijd der Provinciën 2014 door Pieternel Kerbert

Zondag 29 juni werd tijdens CSI Twente de Strijd der Provinciën verreden. Dit is een teamwedstrijd voor ponyruiters die springen in de klasse Z of ZZ. Met vier ruiters uit jouw provincie strijd je, in de vorm van een landenwedstrijd, tegen andere provincies. Voor Overijssel kwamen Berber Dijkman, Aileen Menneken , Ties Rothstegge en Britt Wiefferink aan de start.

Berber begon de wedstrijd voor Overijssel super met een prachtige foutloze rit met haar pony Allstar (v. Karlos). Aileen kreeg met Kellogs (v. Lorenzo) vier strafpunten en Ties reed met zijn Boyne Ashanti ook een mooie foutloze rit. Als laatste starter voor Overijssel kreeg Britt met haar pony Double-O-Seven een echte pechfout op de voorlaatste hindernis. De drie beste resultaten tellen, dus na de eerste manche eindigde Overijssel op vier strafpunten. Hiermee waren er nog volop kansen.

In de tweede manche herhaalde Berber haar prestatie van de eerste manche, met opnieuw een hele mooie nulrit. De rit van Aileen verliep wat minder en leidde tot het streepresultaat. Pech was er voor Ties. Nog super foutloos onderweg ontstond er een miscommunicatie op de voorlaatste hindernis die leidde tot een weigering en daarmee tijdsoverschrijding. Britt sloot de wedstrijd voor Overijssel af met een prachtige foutloze rit.

Met een totaal van 9 strafpunten over twee manches eindigde Overijssel op een zesde plaats en zat daarmee nog net bij de prijzen. De teamleden hebben allen goed gereden en met een klein beetje meer geluk had er een hogere klassering ingezeten. De teamspirit was super en daar hebben de gezamenlijke en zeer leerzame lessen bij Hendrik Jan Schuttert zeker ook aan bijgedragen.

De Strijd der Provinciën is een prachtige wedstrijd voor de ponyruiters om te leren rijden in teamverband. Dit brengt toch een speciale druk met zich mee, omdat je het ook voor je teamleden graag goed wil doen. Onze ruiters zijn daar heel goed mee omgegaan en ik denk dat ze ook een mooie ervaring rijker zijn.

Volgend jaar weer een nieuwe Strijd der Provinciën!

Pieternel Kerbert

Chef d'Equipe van Team Overijssel

Video gemaakt door Coen Kerbert
https://www.youtube.com/watch?v=cccFFe2zln0


Geplaatst: 23 februari 2017
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22