KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Verslag indoorkampioenschappen 2015 springen pony\'s
Terug naar overzicht...

1 Meldingen
 
Accountinstellingen
 
 
 
 
Trendy Dames Sneakers
zalando.nl
De leukste sneakers van de beste merken koop je bij Zalando!
 
Social Deal
 
Geen zin in koken, boodschappen of de afwas? www.socialdl.com/BHFSC Ga vanavond nog sponta...
 
 

Nieuwsoverzicht

 
 
 

Regiokampioenschap Overijssel springen pony's

In de prachtig aangeklede accommodatie van PSV De Hagmolenruiters te Ambt Delden vonden de Regiokampioenschappen springen voor ponycombinaties plaats.

De barrage van de klasse B werd beoordeeld door gastjurylid Ruben Rouweler die de combinaties van commentaar en tips voorzag. Anna Holtland stuurde de 18-jarige Drieske niet alleen foutloos, maar ook met de beste stijl door het barrageparcours van de B AB. Tweede werd Pien de Boer met de A-pony Mini Mouse en de derde prijs was voor Mikai Brandes met de zeer fitte 24-jarige Rocky.

In de klasse B C viel de prachtige stijl van de 11-jarige Lotte Borghuis op. Deze amazone van de Kanaalruitertjes wist in beide parcoursen de hoogste stijl te noteren en kreeg in de barrage maar liefst 85 punten. Lotte verdiende de kampioenstitel met haar 7-jarige pony Brummerhoeve’s Pilgrim (v. Tunja’s Eduard). Estelle Kwakkel met Rifei,s Black Jump en Anouk Wolfkamp met Tashira maakten de top drie compleet.

Ook in de klasse B D was het genieten voor de juryleden met zoveel goed rijdende combinaties. De 10-jarige Mart IJland kreeg voor zijn barrageparcours met Nautilus (v. Wielgerma’s Nelson) een absolute topscore van 90 stijlpunten. De tweede plaats werd met 77 stijlpunten gedeeld door Machteld Bronkhorst met Pitchoun de Civry en Noa Busweiler met Pepper Boy.

In de klasse B E werd Kim Bakhuis met de 6-jarige Alexia (v. Lex) regiokampioen met 75,5 stijlpunten voor haar barragerit. Iris Nijboer wist met Tiffenie haar stijlbeoordeling in de barrage te verbeteren en eiste de tweede prijs op. Mirthe Zwart liet met Chico Chin’s Hekwereld een constante prestatie zien in beide parcoursen, maar moest helaas acht strafpunten noteren in de barrage.

In de klasse L AB ging de overwinning naar de 10-jarige Edith Post met haar A-pony Beukenhof’s Petra (v. Zonneweide’s Nico) van de Haatlandruiters. Merel Blankvoort won met de opvallende cremello ruin O’Fields Landor MB de tweede prijs. Renske Pikkemaat maakte met de 7-jarige Macho de prijsuitreiking compleet.

In de klasse L C wist Esme Ekkelkamp de snelste barragerit te rijden met Amigo. Lynn Grevinga met White Diamond en Thijmen Vos met Chupa Chup sloten achtereenvolgens aan voor de prijsuitreiking in deze rubriek.

In de klasse L DE moesten de ruiters Bas Haarhuis met Jacodi’s Brassy’s Breeze en Mart IJland met Pensy de Royer de 14-jarige Iris Zwienenberg voor laten gaan. De 14-jarige amazone van Ponyclub Markelo kon na haar barragerit opnieuw een kampioensspeld toevoegen aan haar rijjas. Nadat ze op vrijdag de titel in de Z DE op haar naam schreef, kreeg ditmaal de 7-jarige Sky High (v. Berkhof’s Business) het kampioenslint omgehangen.

De 11-jarige Bente Luijerink wist met haar pony Viterbo Emelwerth (v. Valention) als enige combinatie in de klasse M C alle parcoursen foutloos te blijven. Joep Bronsvoort met Macho en Esmée Kijk In de Vegte met Captain Jack sloten naast Bente aan in de prijsuitreiking.

In de klasse Z C wist Iris Elshof uit Lierderholthuis als enige combinatie beide manches foutloos af te leggen; een barrage was dus niet nodig. Haar pony Orchid’s Ela (v. Kantje’s Ronaldo) kreeg het kampioenslint van Overijssel omgehangen.

In de klasse M DE wisten slechts twee combinaties driemaal foutloos te blijven. De 13-jarige Savannah Brandes was met Bosvallei’s Tiego (v. Kielshoop Honeymill) duidelijk de sterkste combinatie met een verschil van bijna acht seconden voorsprong op Gerdi de Munnik met Kantje’s El – Passo. Pascalle Lienesch was met Milka de snelste 4-fouter.

In de klasse Z DE was de top drie aan elkaar gewaagd. Iris Zwienenberg eiste met de snelste barragetijd de regiotitel op met de 9-jarige merrie Bora-bora (v. Kantjes Ronaldo). Op plaats twee en drie eindigden respectievelijk Elike Morsink met Flame en Sven Haarhuis met Top Dominique.

De klasse ZZ DE kende geen barrage. Ondanks dat in beide manches een balk viel, nam Bodil Schuttenbeld met Miss Snowy (v. Icholas) de regiotitel mee naar huis. Lisanne Gerrits met Timeless eindigde als tweede.


Geplaatst: 23 februari 2017
Agenda:
16
juli
Galoppade 2022
22 / 23
juli
Galoppade 2022
03 / 04
september
Regiokampioenschap Eventing
27 / 28
januari
Indoorkampioenschap
03 / 04
februari
Indoorkampioenschap
10 / 11
februari
Indoorkampioenschap