KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Verslag Indoorkampioenschappen 2015 dressuur paarden
Terug naar overzicht...

Regiokampioenschap Overijssel dressuur paarden

Regio Overijssel was voor de dressuurkampioenschappen paarden te gast in de accommodatie van Manege Oosterhoffruiters te Rijssen.

De klasse Z1 beet het spits af op de vrijdagmiddag. Helaas was het merendeel van de paarden in deze rubriek niet vrij van spanning en bleven hoge scores uit. De verschillen in de top drie waren klein. Het was Marjan Bos-de Ruiter die aan het langste eind trok. Met Aquino (v. Sandreo) scoorde ze 63.38%, slechts 0.14 % meer dan de nummer twee Jacinta Hemmen met Burghgraef (v. Don Schufro). De derde plaats ging naar Melanie Spitzers met de 6-jarige El Toro (v. Zizi Top).

In de klasse Z2 ging de titel overtuigend naar Femke Beljon met de 8-jarige vos ruin Coco Yh (v. Prestige VDL) met een overwinning in beide onderdelen. Gerdien Hilgenberg bezette de tweede plaats met Chanel (v. Florencio) en de derde plaats ging naar Linda Mars met Donna-d (v. Sorento).

In de klasse ZZ-Licht wist Diana Boer met de 8-jarige Hot Fever (v. Hotline) de titel op te eisen met een voorsprong van ruim vier procent. Linda Verwaal met Rocky Lvd (v. Rock Forever) en Ashley Langevoort met Dontruschels (v. Don Primaire) maken het podium in deze rubriek compleet.

In de klasse M2 waren de keertwendingen over het algemeen een struikelblok voor veel combinaties. De kampioenstitel ging naar Jennifer Bakker met Monsieur Belion (v. Sandreo) met 64.17 %. De juryleden zien in deze combinatie zéér veel potentie. De combinatie op de tweede plaats, Jeannet Koehorst met Emily, heeft eveneens veel potentie, maar storingen kostten haar helaas de nodige punten.

De klasse M1 kende flinke juryverschillen. Silke Kamphuis ging uiteindelijk met de regiotitel naar huis. Voor haar proef met de 6-jarige merrie Enique (v. Sandreo) kreeg ze een score van 69.67 %, waarbij de vriendelijkheid en rust in de proef opvielen. Het tweede ticket naar de Indoorkampioenschappen ging naar Chantal Rauws. Ze wist haar kwaliteitsvolle merrie Bright Star (v. Johnson) met veel rust en balans naar 66.67 % te rijden. Met 66.50 % ging de derde prijs naar Natasja Damhuis met Nadine (v. Rubin-royal).

De klasse L2 kende een aantal goede combinaties die een eerlijk en voorwaarts beeld lieten zien. Met 66.33 % was de regiotitel overtuigend voor Claudine Schuth met Evita G.v. (v. Johnson). Tweede en derde werden respectievelijk Aniek Averesch met Amazing Grace (v. Perion) en Sanne de Jong met Et Voilà (v. Sunny Boy).

De grote L1-rubriek was een kwaliteitsvolle groep met een zeer duidelijke winnares. Marit Golsteijn zette met Dido (v. Flemmingh) met 67.83 % de hoogste score neer. Jori Klein met Kalshovens Da Vinci (v. San Remo) en Angela Snippe met Ferox (v. Uphill) maakten het podium compleet.


Geplaatst: 23 februari 2017
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22