KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Verslag Indoorkampioenschappen 2015 dressuur pony\'s
Terug naar overzicht...

Regiokampioenschappen Overijssel dressuur pony’s

Ook de ponycombinaties kwamen dit weekend aan de start in de mooie accommodatie van de Oosterhoffruiters in Rijssen voor de strijd om de regiotitels.

In de klasse L1 AB gingen de prijzen naar de twee jongste deelnemers uit de rubriek. De 8-jarige Jolien Felix won met A-pony Spetter V.D Laarbeek (v. Bolster Goldleaf) de regiotitel met 63.50%. De eveneens 8-jarige Mikai Brandes mocht de tweede prijs in ontvangst nemen voor zijn proef met Rocky (v. Hondsrug Raspoetin).

In de klasse L1 C konden de juryleden hoge scores kwijt. Mirthe Bakker stuurde haar schimmel Sultan met veel durf en zeer correct door de proef en verdiende met 67.17% de regiotitel. Dagmar Mecklenfeld scoorde met Red Bull 66.33% en won de tweede prijs.

In de klasse L1 D ging de regiotitel met 66.83% naar Jojanne Dalemans met 5-jarige Hoppenhof’s Jack (v. Jacodi’s Bo’s Barclay). Jojanne heeft een zeer nette houding en zit en stelde haar pony goed voor, waarbij in de stap nog verbetering te behalen is. Met 66.17% reed Sanne Molendijk naar de tweede prijs. Uncle Sam (v. Make My Day ) is een fijn bewegende pony die eerlijk voorgesteld werd door Sanne, waarbij ze de buiging nog zou kunnen verbeteren.

Isabelle Klein ging met de regiotitel klasse L1 E naar huis. Isabelle zette een zeer nette proef neer met de mooie zwartbruine Winsor (v. Haarlem) en scoorde 66.67%. De tweede prijs ging naar Charlotte Kemperink met de kwaliteitsvolle Kranevelds Aswin 64.83% die helaas punten liet liggen vanwege de spanning.

In de klasse L2 AB was enige jongen in het gezelschap alle dames de baas. Menno Wolfkamp zette met Dorien een nette en stoer gereden proef neer. Met 61,50% nam hij de regiotitel en kampioensspeld van Overijssel mee naar huis. Ivy van der Kolk met Little Ferro won met 61.17% de tweede prijs.

In de klasse L2 C liet Dana Aarnink met Eikenhorst’s Sandy een mooie constante proef zien en eiste hiermee de titel op met 62.67%. Met 62.50% won Milou Ekkel met Kinai de 2e prijs.

De klasse L2 DE kende een overtuigende winnares, Lisanne Kanis stelde de 6-jarige Elavsca (v. Indoctro) zeer professioneel voor en scoorde 68.33%. Yvet Hobert zette met IJsseldijk’s Axel (v. Verdi) een constante proef neer en won de tweede prijs met 64.50%. De derde prijs ging naar Dylian Roelofs met Jacodie’s Bo’s Blaze (v. Polsburry Pirelli).

In de klasse M1 B kwamen maar twee combinaties aan de start die erg dicht bij elkaar lagen qua niveau. Beide deelnemers toonden een goede houding en zit. De kampioenstitel ging naar de 10-jarige Milou Ekkel met de 18-jarige Moonlight. De juryleden complimenteerde Milou met de zeer mooie verzorging van het geheel.

De klasse M1M2 C kende een overtuigende winnares in de 12-jarige Else Felix met Floortje. De combinaties kreeg voor de M2 proef een score van 64.00%. Met Else en Floortje hebben we als provincie een zeer sterke afvaardiging voor de KNHS Indoorkampioenschappen, aldus de beide juryleden.

De klasse M1 DE was een rubriek met leuke pony’s en veel gedurfd gereden proeven. Met 65,33% ging de regiotitel naar de 14-jarige Merel Kuiper met Hunsingo’s Tobias (v. Heitrak’s Marvin). Merel stelde haar pony fijn voorwaarts voor en kan in de voorbereiding naar Ermelo nog verbetering aanbrengen in de aanleuning. Marlee Mensink won met Golden Midway (v. Goldwind Empire’s Design) de tweede prijs met 64%. De derde prijs ging met 62.67% naar Ilse Volkerink met Wise Guy (v. Bodo).

In de klasse M2 DE was Annelotte Felix met afstand de beste. Met de 6-jarige hengst Mastro’s Night And Day (v. Wengelo’s Nelson) scoorde ze 69,33%. De 14-jarige amazone stond met deze score maar liefst 8,5% los van de nummer twee, Leonie Lok met Romantic Jolli (v. Romantico).

De klasse Z1 C kende maar één deelnemer, maar dit weerhield Fleur Bos er niet van om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. De 14-jarige amazone stelde haar pony Nakita (v. De Vito II) netjes voor en won met 61.62% de titel en de ticket naar de KNHS Indoorkampioenschappen.

Aniek Wolfkamp stuurde haar vosmerrie Legally Blonde naar de regiotitel in de klasse Z1 DE met 64.26%. Maud de Bruin mocht de tweede prijs in ontvangst nemen voor haar proef met Remedy (v. Orchard’s Limb-lopper).

De klasse Z2 DE kende helaas juryverschillen. De 14-jarige Maybrett Schreur scoorde met de opvallende Palomino Leuns Veld’s Winston (v. Bodo) 64.38% en won hiermee de regiotitel. De tweede prijs ging naar een amazone van de organiserende vereniging De Oosterhoffruiters, Anne van Otten reed met Steendieks Hamilton (v. Heartbreaker) een score van 63%.


Geplaatst: 23 februari 2017
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22