KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Verslag Indoorkampioenschappen 2015 springen paarden
Terug naar overzicht...

Regiokampioenschappen Overijssel springen paarden

In de mooi aangeklede manege ‘de Hoffmeijer’ te Ambt-Delden werden op 6 en 7 februari in samenwerking met de Zeven Buurtschappen de Regiokampioenschappen springen paarden van Overijssel verreden.

Op vrijdagavond was het de beurt aan de klassen Z en ZZ.
Met maar liefst 10 combinaties in de barrage van de klasse Z was het een spannende en mooie wedstrijd. Het publiek genoot hier dan ook zichtbaar van!
De titel ging naar Remco Been met VDL Holland v.d. Bisschop van RV de Eschruiters. Deze combinatie reed een foutloze barrage in een tijd van 36.90. Hij werd door clubgenote Laura Spekenbrink met Brown Poppy op de hielen gezeten. Zij finishte in een tijd van 38.65 en mocht zich als reservekampioen opstellen, gevolgd door Sven Peters met Channel van RV het Twentsche Veld.
In de klasse ZZ probeerde Remco Been met Ulady eveneens de titel te veroveren, maar hier moest hij Lisa Everts met Archem B van LR het Twentse Ros, die ruim een seconde sneller was, voor laten gaan. Als derde mocht zich Josta van Straaten met Romantika van LR de Hazelhorstruiters opstellen.

Op zaterdag was het de beurt aan de klassen B t/m M. Net zoals bij de klassen Z en ZZ werden de klassen L en M verreden over 2 manches. Degene die daarbij tweemaal foutloos waren, mochten deelnemen aan de barrage. Voor de barrage van de klasse M hadden zich 12 combinaties geplaatst. Dit was een spannende strijd, waarbij Jarno Hesselink met Don Juan van RV St. Joris aan het langste eind trok en zich als kampioen op mocht stellen. Dat ook Steven Veldhuis van LR Isidorusruiters zijn sporen na liet op dit kampioenschap bleek wel uit het feit dat hij zich op zowel de 2e als 3e plaats naast Jarno mocht vervoegen met respectievelijk Dolce Gabana Morka en Diregina.

Hoewel het in de klasse M een mannelijk onderonsje was op het erepodium, trokken in de klasse L de vrouwen aan het langste eind. Opmerkelijk was dat er 9 combinaties streden in de barrage, maar dat niemand van hen hierin foutloos wist te blijven. Riëlke Roeland van RV Zwartewaterruiters reed met Emmely een foutloze barrage, maar kreeg helaas 1 strafpunt wegens tijdsoverschrijding. Dit resultaat was wel goed voor de overwinning. De reservekampioen, Nina Carolina Laxén met NCL Wanted van RJV de Bogelscamp, wist ook foutloos te blijven in barrage. Zij moest echter 3 strafpunten incasseren vanwege tijdsoverschrijding. Als derde eindigde Daphne Haarhuis met Balotelli, deze amazone reed een snelle barrage in de tijd van 40.79, maar met de finish in zicht viel op de laatste hindernis een balk en dat leverde haar 4 strafpunten op.

De klasse B werd beoordeeld door gastjurylid Tom Brinkman. Hij gaf cijfers voor de punten ‘wijze van rijden’ en ‘houding en zit’ met daarbij zijn onderbouwing en verbeterpunten. In deze klasse kwamen 60 combinaties aan de start en daarbij plaatsten zich er 26 voor de barrage, dus Tom was niet voor niets gekomen! De overwinning in deze klasse ging naar Nick Ekkelkamp met Adventure van RV de Bergruitertjes. Hij kreeg maar liefst 80,5 pnt. voor de stijl. Dit waren er 5 meer dan de ex aequo geplaatste nummers 2 Carlijn Koersen met El Ninjo van LR de Deltaruiters en Nelleke Wemekamp-Lammerse met Wemekamp’s Emma Karla van RV Markelo. Elise Grotentraast wist zich, naast de organiserende taken als regiobestuurder voor deze kampioenschappen, ook in het zadel van haar paard Zo Is Ie van haar beste kant te laten zien. Ze mocht zich als vierde opstellen in de prijsuitreiking met 73 stijlpunten.

Alle kampioenen kregen een mooie statiedeken aangeboden door de Zeven Buurtschappen, de kampioenssjerp en een kampioensspeld van Overijssel als aandenken aan dit goed verlopen kampioenschap!


Geplaatst: 23 februari 2017
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22