KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Verslag Indoorkampioenschappen 2015 dressuur klasse B
Terug naar overzicht...

Regiokampioenschappen Overijssel dressuur klasse B
Voor het afsluitende weekend van de indoor regiokampioenschappen Overijssel 2015 stond de klasse B dressuur voor pony’s en paarden op het programma. Hiervoor was de regio te gast in de accommodatie van de Looleeruiters te Almelo.

In de klasse B categorie AB was het genieten van de jongste deelnemers die met hun ervaren pony’s een mooie basis weten te leggen voor hun verdere carrière in de paardensport. De juryleden kregen een leuke groep ter beoordeling waarbij de houding en zit van alle deelnemers zeer goed was. De regiotitel ging naar de 9-jarige Ilona van Leussen met de 20-jarige Rhytmical (v. Elferink’s Winston) met 65.83%. De tweede prijs ging met 64.33% naar Daphne Buiter met de 21-jarige valk Madlock. De derde prijs ging met 63% naar Anna Holtland met Spirit. Bij deze amazones viel de keurige aanleuning op, waarbij Ilona veel punten verdiende met de zeer nette afwerking van de onderdelen.

De klasse B categorie C kende een duidelijke top drie waaraan de juryleden hoge scores kwijt konden. Deze drie deelnemers weten waar ze mee bezig zijn en beschikken over pony’s met veel kwaliteit, aldus de juryleden. De enige jongen in het gezelschap, Siebe ten Brummelhuis, was alle meiden de baas en kwam met een stralende glimlach zijn verdiende regiosjerp in ontvangst nemen. Voor zijn proef met de 8-jarige valk Spring Star’s Simba (v. Wolling’s Dante) kreeg hij een beoordeling van 68,50%. Met 67.83% ging de tweede prijs naar Tessa Rumph met de 5-jarige pony I Follow You. De derde prijs ging naar Merel Blankvoort met Ramona MB met 67.17%.

De klasse B categorie D was een groep waarbij in het algemeen nog aandacht besteed dient te worden aan de basisafrichting zoals correct stelling en buiging. Met 68.83% was Isabelle Klein duidelijk de beste en mocht ze voor haar proef met Dollar Girl (v. Roderick) de regiotitel in ontvangst nemen. De juryleden waren vol lof over de nette houding en zit waarmee Isabelle haar pony zeer vriendelijk voorstelde, waarbij de aanleuning en ontspanning zeer goed waren. Ook de nummer twee en drie zetten een sympathieke proef neer waarbij de goede opleiding van de pony’s opviel. De tweede prijs ging met 66.50% naar Jojanne Dalemans met Baloe (v. Jacodi’s Bo’s Barclay), de derde prijs ging naar Anna Schuttert met Don Rubin (v. Hoppenhof’s Shardon) met 66.33%.

De klasse B categorie E bestond uit veelal ervaren amazones met kwaliteitsvolle pony’s. De kampioene was een genot om naar te kijken vanwege de zeer nette en correcte proef. Met 68.67% ging de regiotitel in deze rubriek naar Mirthe Zwart met Chico Chin’s Hekwereld (v. Chin Chin). Saskia Douma met Everton S (v.Wisconchin S) en Laura Werink met Farlet (v. Armani) eindigden respectievelijk tweede en derde met 66.67%

Bij de paarden klasse B kwam een grote groep van 32 combinaties aan de start waarbij de laatste combinatie van de dag, Elise Grotentraast met Zo Is Ie (v. Nassau), met een topscore van 71,50% met de regiotitel naar huis ging. Elise zette een super gereden, ontspannen en zeer afgewerkte proef neer, aldus de juryleden. Myrthe Schuttevaar wist haar paard Brazil O (v. Kojak) zeer harmonieus voor te stellen en won met 69.67% de tweede prijs. Met 68.50% mocht Linda Baarslag-Wermink als derde het podium betreden, de amazone heeft in Bo (v. Flemmingh) een zeer talentvol paard met veel beweging waarbij de galoponderdelen helaas wat punten kostten.

Het was drie weekenden genieten van prachtige paardensport en al het talent in onze regio. Het regiobestuur is de vier organiserende verenigingen uit Kring Reggedal PSV De Hagmolenruiters, PSV De Zeven Buurtschappen, Manege Oosterhoffruiters en Activiteitencommissie LR & PC de Looleeruiters dankbaar voor het beschikbaar stellen van de accommodatie, de organisatie, enthousiasme en de inzet van de vele vrijwilligers. Tevens grote dank aan alle sponsoren die hun bijdrage hebben geleverd aan deze mooie kampioenschappen.


Geplaatst: 23 februari 2017
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22