KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Fantastische prestaties pony Hippiade 2015
Terug naar overzicht...

Fantastische prestaties uit Overijssel tijdens Hippiade pony’s en B springen paarden 2015

De combinaties uit Overijssel hebben fantastisch gepresteerd tijdens het eerste weekend van de Hippiade 2015. Vier Nederlands Kampioenen kwamen uit onze provincie, we wonnen drie zilveren medailles, zeven bronzen medailles en er kwamen nog eens negen prijzen mee naar Overijssel.

De Hippiade 2015 startte op vrijdag 28 augustus met de kampioenschapsrubrieken voor het B springen in alle categorieën. Op zaterdag 29 augustus werden alle andere rubrieken verreden op het mooie terrein in Ermelo onder goede weersomstandigheden en in aanwezigheid van veel publiek.

In de categorie C klasse B springen werd Wesley de Boer met Moonlight Nederlands Kampioen. De 9-jarige ruiter van PC Nieuwleusen was op de regiokampioenschappen al de beste en herhaalde deze prestatie in Ermelo. Voor zijn barrageparcours kreeg de combinatie 87,5 stijlpunten.

Het zestal van HTC Hessum, samengesteld uit leden van verschillende kringen uit onze regio, wist net als vorig jaar de titel in de zestallen klasse L categorie ABC te winnen. Met een fantastische score van 73% werden ze gehuldigd als Nederlands Kampioen.

In de klasse M categorie DE springen was Jessie Wiefferink met afstand de beste. Met Moraira (v. Wielgerma’s Nelson) zette ze 29.64 seconden op het scorebord, ruim 2 seconden sneller dan de nummer twee. De amazone van de Eschruiters werd voor deze prestatie gehuldigd als Nederlands Kampioen.

In de klasse L categorie C was Niels Elshof met de ervaren pony Orchid’s Ela (v. Kantje’s Ronaldo) de beste. De ruiter van PC Lierderruiters wist zijn pony bijna een seconde sneller door het barrageparcours te rijden dan de directe concurrent en werd hiermee Nederlands Kampioen.
Estelle Kwakkel van PC de Deltaruiters wist met Rifei’s Black Jump (v. Steengehof’s Kameleon Bonfire) de derde barragetijd neer te zetten en won hiermee de bronzen medaille.

De 10-jarige Bjorn Dijkstra stuurde zijn 20-jarige B-pony Chester tweemaal foutloos rond in de klasse L categorie AB. Zijn barragetijd van 35.13 seconden leverde de ruiter van PC de Vijf Marken de zilveren medaille op.

De proef in de klasse L2 categorie AB van Nadieh Rens met Twister werd door de juryleden beoordeeld met 67% (220,181,202). Met deze score won de amazone van PC Avereest en Omstreken de zilveren medaille.

In de klasse L2 categorie DE mochten twee amazones uit Overijssel zich opstellen in de prijsuitreiking. Laura Werink scoorde met Farlet (v. Armani) 216, 200 en 205 punten. Met een gemiddelde score van 69% won de amazone van PC Slagharen de zilveren medaille. Met 68,44% (201,201,205) ging de bronzen medaille naar Jojanne Dalemans van de Holterbergruiters met haar pony Hoppenhof’s Jack (v. Jacodi’s Bo’s Barclay).

Siebe ten Brummelhuis kreeg de bronzen medaille omgehangen voor zijn proef met Spring Star’s Simba (v. Wolling’s Dante) in de klasse L1 categorie C. Zijn proef werd beoordeeld met 200, 200 en 185 punten wat een gemiddelde van 65% opleverde voor de ruiter van PC de Deltaruiters.

In de gecombineerde rubriek categorie D en E pony’s klasse B springen was Joëlle Ruiterkamp met Elmo van PC Raalte de beste E-pony van de rubriek en won met 76,5 stijlpunten de bronzen medaille.

In de klasse M categorie C springen waren de combinaties erg aan elkaar gewaagd. Lotte Borghuis zette en barragetijd van 31.97 seconden neer met Brummerhoeve’s Pilgrim (v. Tunja’s Eduard). De amazone van PC de Kanaalruitertjes won hiermee de bronzen medaille.

Bente Luijerink wist met Viterbo Emelwerth (v. Valention) een foutloos barrageparcours af te leggen in de derde tijd. De amazone van PC de Bogelscamp won hiermee de bronzen medaille in de klasse Z categorie C springen.

Lynn van Oldeniel had aan een zeer korte voorbereiding op de Hippiade voldoende. Met Oakytwo won de amazone van PC de Kloosterruiters met drie foutloze rondes de bronzen medaille.

Met een score van 66,67% won Mirthe Zwart van PSV de Oosterhoffruiters met Chico Chin’s Hekwereld (v. Chin Chin) in de klasse L1 categorie DE de zevende prijs. Dylian Roelofs van PC de Hertruitertjes reed Jacodie’s Bo’s Blaze (v. Polsbury Pirelli) naar een score van 65.78% (205,185,202) en won hiermee in de klasse M1 categorie DE de vijfde prijs. Jojanne Dalemans wist ook met haar andere pony Baroe (v. Jacodi’s Bo’s Barclay) goed te presteren. In de klasse B categorie DE won ze de zesde prijs met een score van 68.67% (193,214,211). Jaron Zwaagstra, lid van PC de Hazelhorstruitertjes, won met Stitch in de klasse B categorie C de achtste prijs met een score van 65.22% (194,200,193). Bij de paarden in de klasse B springen kreeg Linda Klaassen van RV Sint Joris voor haar barrageparcours met Fleurona K (v. Carthino Z) 81 stijlpunten en won hiermee de zesde prijs. In de klasse L categorie DE stuurde Mart Ijland zijn pony Bentley (v. For Kids Only) in een tijd van 39.98 seconden door het barrageparcours. De ruiter van PC de Kanaalruitertjes won hiermee de vijfde prijs. Tania van Leeuwen van PC Sint Joris won in de klasse M categorie DE springen met Fc Twente E.B. (v. Lucky Boy) de zesde prijs. Jodie Bruns van de Bergruiters won met Hunter (v. Orchard D’avranches) in deze rubriek de achtste prijs. In de klasse ZZ categorie DE won Elike Morsink van PC Berg en Dalruiters met Anouk (v. Den Bramel’s Baye) met drie foutloze parcoursen de vijfde prijs.


Geplaatst: 23 februari 2017
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22