KNHS Regio Overijssel
Nieuws: Regenachtige Hippiade paarden 2015
Terug naar overzicht...

Regenachtige Hippiade voor paarden

Helaas waren de weergoden ons allerminst gunstig gezind dit weekend tijdens de Hippiade voor paarden. Op de vrijdag werden de klasse Z en ZZ springen verreden evenals de voorronden klasse L2 t/m ZZ-L. Vanwege de bodemgesteldheid door de bijna onophoudelijke regenval in Ermelo heeft de KNHS vrijdagavond besloten de rubrieken B en L1 dressuur, afdelingsdressuur en verenigingskampioenschappen geen doorgang te laten vinden. De springrubrieken en finales L2 t/m ZZ-L en viertallen kür op muziek konden doorgang vinden op de zandbanen van het KNHS centrum.

Op deze Hippiade gingen twee NK titels, een zilveren, een bronzen medaille en vier prijzen naar combinaties uit Overijssel.

In de klasse Z springen wisten acht combinaties beide manches foutloos af te leggen en zich hiermee voor de barrage te plaatsen. Sven Peters, lid van RV het Twentsche Veld uit Enschede, stuurde zijn merrie Channel (v. Rascin) in een tijd van 49.23 foutloos door het barrageparcours. Sven won hiermee de bronzen medaille. Rob Scherphof zette de tweede barragetijd neer met Diamante (v. Verdi) maar moest helaas vier strafpunten laten noteren. De ruiter van RV Sint Joris mocht als zesde aantreden tijdens de prijsuitreiking. Maud Wiefferink van RV de Dinkelruiters won met Agono (v. Tolano ’t Riethof) de 11e prijs.

In de klasse M waren er tien barragekandidaten, waaronder Maikel Vaanholt met Dorus (v. Sam R). Acht van deze combinaties wisten ook in de barrage foutloos te blijven, wat aangeeft van hoeveel kwaliteit het publiek kon genieten tijdens deze Hippiaderubriek. Maikel en Dorus wisten het barrageparcours in 31,54 seconden af te leggen en waren hiermee veruit de snelste. De ruiter van RV het Twentsche Veld mocht zich opstellen als Nederlands Kampioen.

In de klasse L plaatsen vier combinaties zich voor de barrage, wat met drie te verdelen medailles een spannende strijd opleverde. Rianne Dijkers zette met Visa-vie (v. Lancaster) een foutloze ronde neer in de tijd van 42,42 seconden. De laatste combinatie kwam eveneens uit Overijssel: Karin Seine en Zafira (v. Alcatraz) gingen er helemaal voor in de barrage en wisten de tijd van Rianne te verbeteren met 0,49 seconden. Karin en Zafira werden gehuldigd als Nederlands Kampioen en Rianne Dijkers ontving voor haar goede prestatie de zilveren medaille.

Bij de individuele dressuur wist Ellen Vasse zich met Bram op vrijdag te plaatsen voor de finale klasse L2. Tijdens de finale op zaterdag zette de amazone van de Sallandruiters Hardenberg een keurige proef neer die werd beoordeeld met 64% (190, 196, 190) en won hiermee de 11e prijs. Joyce Vegter en Figo (v. Armani) wonnen in de finale klasse M1 de tiende prijs. De amazone van de Berg en Dal Ruiters scoorde 65.11% (196,200,190).


Geplaatst: 23 februari 2017
Agenda:
15 / 16
oktober
Eventing regiokampioenschap Diepenheim
16
november
najaars ALV
04 / 05
februari
Indoorkamp '21-'22
11 / 12
februari
Indoorkamp '21-'22
18 / 19
februari
Indoorkamp '21-'22