KNHS Regio Overijssel
Bixie

Speciaal voor kinderen van 6 t/m 13 jaar zijn de Bixie Rubrieken bedacht. Er zijn Bixie Rubrieken dressuur, springen en mennen. Deze rubrieken zijn onderverdeeld in niveaus: de lichtste klasse (AA), de middenklasse (A) en de zwaarste klasse (B1). Ook is er een begeleidingsproef ontwikkeld voor de kleinste ruiters die nog niet zelfstandig kunnen sturen en zijn er leuke spelletjes. Iedere keer dat je meedoet kun je een stempel verdienen en bij 3 stempels mag je door naar de volgende klasse. Dus: lijkt het je leuk om een wedstrijdje te rijden met je pony? Doe dan mee aan de Bixie Rubrieken!

Je kunt meedoen aan Bixie rubrieken als je tussen de 6 en 13 jaar oud bent (voor het mennen moet je 7 jaar zijn). Ben je ouder dan 13 jaar, dan mag je ook meedoen, mits je vereniging dan vooraf toestemming vraagt aan de KNHS. Daarnaast moet je lid zijn van de KNHS en een gratis Bixie startkaart hebben. Je pony moet een paardenpaspoort hebben en moet ingeënt zijn. Bij de Bixie rubriek mennen mag je meedoen met een enkelspan en alleen met een pony.

Je kunt je de Bixie wedstrijden vinden in de wedstrijdkalender op MijnKNHS, daar vindt je ook hoe jij je kunt inschrijven voor de Bixie rubrieken.

In het Bixie boekje staat alles over het meedoen aan en organiseren van Bixie Rubrieken (rijden en mennen), inclusief de dressuurproefjes en parcourstekeningen. Het boekje kun je bestellen via de KNHS: bixie-boekje bestellen

Agenda:
22
juli
Galoppade pony's in Bentelo

28
juli
Galoppade paarden Z1 t/m ZZL dressuur en pony's DE-Z2, kür op muziek in Haaksbergen.
29
juli
Galoppade paarden meertallen,
verenigingskampioenschap, springen, B t/m M2 in Bentelo.