KNHS Regio Overijssel
JSP

Het regiobestuur vindt het belangrijk dat kinderen plezier beleven aan de mooie pony- en paarden sport. Daarom is in 2014 het Jeugd Stimuleringsplan (JSP) opgezet. Er is in de regio een commissie gevormd die bestaat uit bestuursleden van de regio en leden uit verschillende kringen. Om de jeugd op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de ponysport zijn er in de afgelopen jaren activiteiten in de regio opgestart zoals bixiewedstrijden.

In navolging op deze activiteiten heeft het JSP een volgende stap gezet. Voor jonge getalenteerde ruiters bieden zij een trainingsprogramma aan zodat zij met plezier op een ander niveau hun sport kunnen beoefenen. Het doel van het JSP Overijssel is om jeugdruiters een opstap te geven naar een hoger niveau in de hippische sport in de discipline dressuur een springen.

Ieder najaar kunnen combinaties zich opgeven voor het JSP trainingsprogramma. Er worden gemiddeld 9 dressuur- en springlessen gegeven op diverse locaties in Overijssel. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Leuke leerzame einddag bij de JSP

Op zaterdag 6 april kwamen een 15 tal deelnemers van het Jeugd Stiumuleringsplan naar manege de Twentse Marke in Lonneker voor de einddag van het JSP seizoen 2023 / 2024.

In de ochtenduren gaf Frank Buitenhuis de afsluitende trainingen voor de springcombinaties. Tussen de middag was er interessante lezing van Fenna Westerduin welke in het teken stond van paardenwelzijn en de invloed van de publieke opinie op onze sport. Stephanie Groet was aanwezig met een flexchair welke enorm in de smaak viel bij alle deelnemers. De middag werd afgesloten met de dressuurtrainingen die gegeven werden door Kyra Zeimentz.

Al met al een mooi JSP trainingsprogramma met een leuke leerzame einddag. Eén en ander is zeker voor herhaling vatbaar in de toekomst. Commissie JSP, instructie en een ieder die heeft meegeholpen, allemaal bedankt voor jullie inzet!

Wil jij meer weten over de JSP mail dan met: [email protected]

 

Onderstaand een klein beeldverslag van de einddag van 6 april 2023.

 

 

 

 

 

 

  

Agenda:
20
Juli
Hellendoorn verenigingsdag met meertallen en verenigingskampioenschappen.