KNHS Regio Overijssel
KNHS talentenplan

KNHS Talentenplan

Het KNHS Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Jonge, talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para-dressuur worden ondersteund in hun ontwikkeling tot topsporter. Het KNHS Talentenplan bestaat uit drie niveaus: Internationaal Talent, Nationaal Talent en Nationale Belofte.

 

Nationale Belofte

Door middel van het organiseren van voorselecties, helpen de KNHS regio’s de KNHS bij de selectie van combinaties voor het KNHS Talentenplan.

Vorm jij met jouw paard of pony een combinatie in de klasse Z2 dressuur of de klassen Z of ZZ springen dan vindt jouw eerste selectiemoment voor het KNHS Talentenplan plaats tijdens een voorselectie in de regio’s.

Het tweede selectiemoment is tijdens de KNHS Talentendag in Ermelo op woensdag 30 augustus 2017. Combinaties die daar worden geselecteerd worden opgenomen in het KNHS Talentenplan en krijgen de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend.

Onderaan deze pagina tref je een overzicht aan van de data en locaties van de selectiedagen in de regio en de normen voor deelname. Voldoe je aan de norm, dan kun je je tot en met de sluitingsdatum van de verschillende selectiedagen inschrijven. Je kan met maximaal twee pony's/paarden deelnemen aan een selectie. Op de KNHS Talentendag kan je met 1 paard deelnemen.

 

Inschrijven doe je door onderstaande gegevens te mailen naar de organisatie:

  • Naam en geboortedatum;
  • Naam en afstamming pony/paard;
  • Combinatienummer;
  • Klasse waarin je met deze pony/dit paard actief bent;
  • Het formulier ‘resultaat & ontwikkeling’ (welke je als bijlage onderaan deze pagina aantreft).

Jouw inschrijving kan alleen worden geaccepteerd als je voldoet aan alle deelnamenormen. Deelname aan een selectiedag is voor eigen risico.

 

Van jou wordt verwacht dat:

  • Je in correct trainingstenue deelneemt (met witte rijbroek );
  • Een cap of veiligheidshelm en laarzen of jodphurs met chaps draagt (verplicht);
  • Je paard/pony correct is opgetoomd (verplicht);
  • Jouw pony/paard is ingevlochten of netjes getoiletteerd;
  • De instructie van de organisatie en trainers opvolgt

 

Tijdens een selectiedag in de regio wordt je begeleid en gescout door trainers uit het KNHS Trainersplatform en wordt je aan de hand van een protocol beoordeeld. De trainers bepalen gezamenlijk wie worden geselecteerd voor deelname aan de KNHS Talentendag op 30 augustus 2017 in Ermelo en de regio informeert je zo snel mogelijk na de selectiedag over het resultaat.

 

KNHS Talentendag

Ben je geselecteerd tijdens een selectiedag dan kan jij je inschrijven voor deelname aan de KNHS Talentendag op woensdag 30 augustus. Combinaties in de disciplines Eventing en Para Dressuur kunnen zich rechtstreeks inschrijven voor de KNHS Talentendag alsmede Subtopcombinaties (Vanaf LT) en dressuur- en springcombinaties in de categorie Children.

 

 

Agenda:
19
mei
Paard & Recreatiedag Regio Overijssel te Markelo
21
mei
Voorjaars ALV
26 / 27
juli
Galoppade 2019 paarden Heeten
03
augustus
Galoppade 2019 pony's Heeten