KNHS Regio Overijssel
Kampioenschappen

Regio Overijssel organiseert tweemaal per jaar regiokampioenschappen ter afvaardiging naar de KNHS Kampioenschappen. Aan het begin van ieder jaar vindt het indoorkampioenschap plaats, gevolgd door het outdoorkampioenschap in de zomer.
De regiokampioenschappen worden per editie in samenwerking met één of een aantal verenigingen georganiseerd. Via een roulatiesysteem komen deze verenigingen ieder jaar uit een andere kring.
Regio Overijssel heeft een speciale kampioensspeld voor op de rij-jas laten ontwerpen, zodat de Overijsselse kampioenen in Ermelo en de rest van het land herkenbaar zijn.

Indoorkampioenschappen
Tijdens het indoorseizoen worden de regiokampioenschappen georganiseerd voor zowel de pony’s als de paarden in de disciplines dressuur en springen. Hiervoor wordt een vraagprogramma opgesteld met de uitgeschreven proeven en parcoursen, het aantal paarden per ruiter en vele andere bepalingen. Via de kringkampioenschappen in de verschillende kringen plaatsen deelnemers zich voor de indoorkampioenschappen. Voor een aantal klassen is er vrije inschrijving mogelijk, ook dit staat opgenomen in het vraagprogramma. Tijdens de regiokampioenschappen strijden de combinaties voor de titel regiokampioen én voor afvaardiging naar de nationale KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo. 

Outdoorkampioenschappen
In het outdoorseizoen worden twee regiokampioenschappen georganiseerd. Allereerst wordt er een regiokampioenschap eventing georganiseerd. Dit kampioenschap vindt plaats tijdens een reguliere eventingwedstrijd binnen regio Overijssel. Voor de eventingcombinaties vindt er geen afvaardiging naar het NK eventing plaats, omdat hiervoor vrije inschrijving geldt. Wel vaardigt Regio Overijssel een equipe klasse L eventing af naar het NK. De selectiecriteria om in de equipe te komen zijn te vinden bij de discipline-informatie Eventing op deze website.

Daarnaast organiseert Regio Overijssel in het outdoorseizoen de regiokampioenschappen voor springen en dressuur: de Galoppade. Naast de individuele dressuur- en springrubrieken, worden tijdens de Galoppade ook afdelingsdressuur, verenigingskampioenschappen en teamdressuur kür op muziek georganiseerd. Tijdens de Galoppade worden de regionale titels verdeelt en strijden combinaties voor afvaardiging naar de nationale titelstrijd: de Hippiade in Ermelo.

Agenda:
20
Juli
Hellendoorn verenigingsdag met meertallen en verenigingskampioenschappen.